Info

Wat zijn de effecten van lichaamshouding en lichaamsbeweging op de kenmerken en snelheden van de pols?

Wat zijn de effecten van lichaamshouding en lichaamsbeweging op de kenmerken en snelheden van de pols?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verschillende factoren hebben invloed op uw hartslag tijdens het sporten, waaronder uw leeftijd, fitnessniveau en inspanning. Maar u kunt de rol die uw lichaamspositie kan spelen bij het bepalen van uw hartslag tijdens en direct na een training over het hoofd zien. Liggende posities lijken uw hartslag te verlagen in vergelijking met rechtopstaande posities tijdens het sporten, wat suggereert dat uw hart harder moet werken wanneer uw onderlichaam meer verticaal dan horizontaal is ten opzichte van uw bovenlichaam.

Hartslag tijdens de training

Over het algemeen zijn er niet veel oefeningen die u kunt doen met een horizontale lichaamshouding die in aanmerking komen als aëroob. Veel weerstandsoefeningen, zoals pushups en planken, kunnen je hartslag sterk verhogen, maar dit heeft meer te maken met de intense spiercontracties dan je lichaamspositie. Een studie uit 1989 in het tijdschrift "Medicine and Science in Sports and Exercise" wees uit dat ligfietsen of horizontale fietsen minder cardiovasculaire inspanningen opleverden dan standaardfietsen; een studie uit 2005 in de "Archives of Physical Medicine and Rehabilitation" vond echter geen dergelijk verschil in cardio-inspanning ten opzichte van de lichaamspositie.

Trainingsintensiteit

Lichaamspositie lijkt niet zozeer een significant effect op uw hartslag tijdens inspanning te hebben als wel trainingsintensiteit, volgens een onderzoek uit 2004 gepubliceerd in het "Journal of Exercise Physiology." Onderzoekers ontdekten dat de hartslag niet significant veranderde ten opzichte van de lichaamspositie tijdens een reeks weerstandsoefeningen, maar hogere intensiteitsoefeningen zoals de hack squat resulteerden in pieken in de hartslag.

Hartslagherstel

Hoewel uw lichaamspositie geen significante invloed lijkt te hebben op uw hartslag tijdens een training, heeft het wel een meetbare impact direct daarop volgend. Een studie uit 2006 gesponsord door de American Heart Association vond dat het herstel van de hartslag significant hoger was bij patiënten in staande positie dan in zittende of liggende posities. Onderzoekers concludeerden dat deze verandering in het herstel van de hartslag te wijten zou kunnen zijn aan veranderingen in bloeddruk en slagvolume, wat suggereert dat je sneller herstelt van een training als je zit of ligt.

Positionele veranderingen

Een studie uit 2003, gepubliceerd in het "Chinese Journal of Physiology", vond dat de hartslag in rust significant hoger was bij proefpersonen in staande positie in vergelijking met die in liggende of zittende positie. Interessant genoeg ontdekte de studie ook dat de hartslag aanzienlijk sprong tijdens veranderingen in lichaamshouding, van zitten naar staan ​​of staan ​​naar zitten. Trainingen met frequente veranderingen in lichaamshouding kunnen de hartslag meer beïnvloeden dan oefeningen met een consistente lichaamshouding.


Bekijk de video: Drollen cupcakes in ijsbakjes - Een lekkere én grappige kindertraktatie voor op school (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Zigor

  Bij mij was het ook.

 2. Teshakar

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik nodig je uit om te bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.

 3. Samuzilkree

  De uitstekende en naar behoren bericht.

 4. Merrick

  Hij heeft zeker geen gelijk

 5. Meino

  Ik kan aanraden om u een site te bezoeken waarop er veel informatie is over een thema dat u interesseert.Schrijf een bericht