Info

Effectiviteit van Stretching voor Sprinters


Sprinters eisen veel van hun lichaam. Ze dwingen hen om met kracht te exploderen, een snel tempo aan te houden en ze over de finishlijn te voeren voor de concurrentie. Daarom is het belangrijk dat sprinters voor hun spieren zorgen door hen te helpen los en flexibel te blijven en door hen te helpen goed te herstellen. Een manier om dit allemaal te bereiken is door te strekken.

Sprinters en stretching

Alle sprinters moeten een rekplan hebben voor en na een training. De eenvoudige handeling van het verlengen van een spier of spiergroep vult het gebied met bloed en zuurstof, wat spieren die zijn gescheurd herstelt en onevenwichtigheden herstelt. Een uitgerekt, flexibel lichaam is efficiënter, ziet meer winst in kracht en uithoudingsvermogen, heeft een groter bewegingsbereik, is minder gevoelig voor blessures en herstelt sneller - allemaal belangrijk voor gezonde, krachtige sprinters.

Effectiviteit van stretchen

Volgens Runner's World kunnen hardlopers door hun flexibiliteit te vergroten hun prestaties verbeteren zonder hun kilometers te verhogen of meer tijd op de baan door te brengen. En voor sprinters wordt stretchen nog effectiever omdat het kan zorgen voor meer spiercontrole, flexibiliteit en bewegingsbereik. Voormalige sprintcoach van de University of Washington, LaMonte Vaughn, zegt het zo: "Voor sprinters kunnen spieren en het lichaam zich op een efficiëntere manier herstellen voor de volgende training en competitie."

Uitrekken voor een training

De effecten van stretchen vóór een sprinttraining of -race zijn een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren, een groter bewegingsbereik en verhoogde flexibiliteit. Stretchen moet worden gedaan na warming-up oefeningen en herhaald tussen de oefeningen om het risico op blessures zoals spiertrekkingen en tranen te verminderen. Sprinters moeten zich richten op het strekken van het hele lichaam met speciale nadruk op het onderlichaam: de heupen, bilspieren, hamstrings, kuiten, quads en onderrug.

Uitrekken na een training

Met het vermogen van stretching om de bloedtoevoer naar spieren te vergroten, wordt het een waardevol onderdeel van elke post-workout routine. Door de bloedstroom in het gebied te vergroten, helpt het de spieren sneller te herstellen en versnelt het lichaam het vermogen om de kleine spierscheuren die tijdens de training ontstaan, te herstellen. Dezelfde spieren die vóór de training worden uitgerekt, moeten daarna worden uitgerekt en geen van de bewegingen mag worden gehaast. Vermijd stuiteren, strek je nooit door ongewone pijn en raadpleeg altijd je coach of een arts voordat je nieuwe rekoefeningen doet of je trainingsroutine verandert.

Middelen


Bekijk de video: Karlijn van den Bosch Talent 21 #Vitaliteit met #DNA. #Lifestyle. #Sport. DNA Kookboek (November 2021).