Info

De effecten van een slechte houding op het skelet

De effecten van een slechte houding op het skelet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rechtop zitten lijkt misschien een eenvoudige instructie uit je lagere schooltijd, maar een goede houding is een serieuze zaak voor de gezondheid. Houding verwijst naar de uitlijning van je wervelkolom met al zijn aangrenzende structuren. Een persoon met een goede houding handhaaft een juiste uitlijning door alle zittende, staande en liggende posities. Slechte houding in de vorm van slungelig, gebogen of slurpend creëert een verkeerde uitlijning langs de wervelkolom die bijna alle belangrijke componenten van het bewegingsapparaat verstoort. Het niet corrigeren van een slechte houding heeft belangrijke gevolgen voor het skelet.

Verkeerde uitlijning

De skeletaandoeningen die het gevolg zijn van een slechte houding zijn het gevolg van een verkeerde uitlijning in de wervelkolom. Als je een goede houding hebt, zijn de bovenste cervicale curve, de middelste thoracale curve en de onderste lumbale curve van je wervelkolom in balans langs een denkbeeldige verticale lijn die langs je lichaam loopt van de bovenkant van je hoofd naar de onderkant van je voeten. Een juiste houding zorgt ervoor dat uw wervelkolom niet naar beide kanten van uw lichaam is gebogen of overdreven langs een van zijn natuurlijke rondingen. Onjuiste houding verstoort de uitlijning van uw wervelkolom door ofwel een of meer van de wervelkrommen te benadrukken, of door horizontale kromming naar de wervelkolom te veroorzaken. Een onjuist uitgelijnde wervelkolom verstoort de uitlijning van andere belangrijke botten en spieren, wat op korte termijn pijn of meer langdurige structurele schade kan veroorzaken.

Gezamenlijke stress

De gewrichten in uw lichaam worden beschermd door bindweefsel dat is ontworpen om het gewricht tijdens beweging op te vangen en te beschermen. De hoeveelheid bindweefsel weerspiegelt de dragende eigenschappen van het gewricht. Een verkeerd uitgelijnde wervelkolom zorgt ervoor dat gewicht of stress door het hele lichaam wordt verdeeld, dus gewrichten die niet bedoeld waren om een ​​aanzienlijke hoeveelheid stress te dragen, zijn nu verplicht om dit te doen om een ​​slechte houding te compenseren. Wanneer gewrichten stress boven hun capaciteit dragen, is het resultaat tijdelijke of langdurige pijn, evenals een degradatie van het ondersteunende bindweefsel. Een slechte houding heeft meestal invloed op gewrichten in de wervelkolom, knieën en schouders.

Groeiproblemen

Het skelet coördineert de groei met spiervezels om de uitlijning en balans te behouden. Sommige vormen van chronische slechte houding hebben een negatieve invloed op normale groeipatronen. Bijvoorbeeld, een slechte houding die extra spanning op de wervels van de wervelkolom plaatst, zal ervoor zorgen dat de bindschijven sneller slijten, waardoor de botten van de wervelkolom worden samengedrukt en een hoogteverlies ontstaat. Een slechte houding die botten en gewrichten comprimeert, remt ook de groei van spiervezels, wat leidt tot verminderde kracht of gestalte.

Artrose

Een slechte houding is een factor die bijdraagt ​​aan artrose. Artrose is het resultaat van de ernstige afbraak van het bindweefsel tussen gewrichten die de botten beschermt tegen wrijven en pijn veroorzaken. Wanneer de houding de dragende balans van uw gewrichten verstoort, wordt bindweefsel versleten, waardoor bot aan bot wordt blootgesteld. Af en toe zullen aangetaste gewrichten verkalken en versmelten nabijgelegen botten in onnatuurlijke of pijnlijke posities, met name in de wervelkolom en de handen. Houding is met name van cruciaal belang voor artrose, omdat de aandoening vaak al een slechte houding verergert, wat pijn kan veroorzaken. Artrose kan niet worden genezen of teruggedraaid, maar de pijn kan worden behandeld met fysiotherapie en medicatie.


Bekijk de video: Ademhaling en stress (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Pell

    Het spijt me, deze optie past niet bij mij.

  2. Goltizilkree

    Naar mijn mening heb je het mis. Ik kan het bewijzen.

  3. Trymman

    Ik ben een leuke en positieve spammer. Gelieve mijn opmerkingen niet te verwijderen. Laat de mensen tenminste lachen :)Schrijf een bericht