Info

De effecten van lopen op je benen


Wandelen is voor veel mensen een ideale oefening omdat het geen lidmaatschap van een sportschool, aanzienlijke kosten vooraf of speciale vaardigheden vereist. Lopen kan helpen de benen te versterken en te versterken en is vooral effectief in combinatie met een gezond dieet en krachttraining.

Cardiovasculaire voordelen

Lopen is een vorm van cardiovasculaire oefening, wat betekent dat het uw hartslag verhoogt en uw hartspieren traint. Cardiovasculaire oefening werkt grote spiergroepen en kan u helpen vet in uw lichaam te verbranden, ook in uw benen. Als je wat extra calorieën wilt verbranden als onderdeel van een krachttrainingsroutine die is ontworpen om je benen te trainen, kan wandelen een uitstekende keuze zijn. Door regelmatig cardiovasculaire oefeningen te doen, kunt u uw bloeddruk verlagen en uw kans op het ontwikkelen van bloedstolsels in uw benen verminderen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat volwassenen tussen de 18 en 64 jaar 150 minuten aerobe oefeningen van lage intensiteit krijgen, zoals wandelen elke week.

Afgezwakte spieren

Na verloop van tijd kan wandelen helpen om de spieren in je benen te versterken. Om de training in je bilspieren en quadriceps te maximaliseren, probeer je in een snel tempo bergopwaarts te lopen. Concentreer u op het aanspannen en ontspannen van uw kuitspieren door bergopwaarts te bewegen om ook voor een goede training te zorgen. Naarmate je tijdens het lopen vet verbrandt, worden je beenspieren beter zichtbaar.

Minder pijn

In haar boek 'Myofasciale therapie voor triggerpoint-pijn' benadrukt Donna Finando dat een zittende levensstijl een grote bijdrage kan leveren aan pijn. Vooral als u de hele dag met uw benen over elkaar zit, kunt u spierknopen ontwikkelen die pijn kunnen veroorzaken in uw benen en heupen. Regelmatige lichaamsbeweging zoals wandelen kan helpen om deze knopen los te maken, pijn te verminderen en andere vormen van oefening gemakkelijker te maken.

Risico's van lopen

Geen enkele oefening is zonder risico en lopen is geen uitzondering. Als u gewrichtspijn, artritis of eerdere verwondingen in uw benen heeft, kan lopen - vooral in een snel tempo op een harde ondergrond - deze verwondingen verergeren, dus raadpleeg uw arts. MayoClinic.com benadrukt dat u door het opwarmen en strekken uw risico op loopgerelateerde verwondingen en pijn kunt verminderen.


Bekijk de video: Leven met hoe lopen helpt tegen Etalagebenen (December 2021).