Info

De effecten van worstelen

De effecten van worstelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Worstelen, een van de oudste beoefende sporten, heeft gediend om het menselijk lichaam te vieren, de goden te vereren en zich voor te bereiden op oorlog door de oude en moderne geschiedenis. In de Verenigde Staten maakt worstelen sinds de 17e eeuw deel uit van de sportcultuur. Maar traditie moet niet de beslissende factor zijn om de sport te starten. Gebruik als leidraad de positieve en negatieve effecten die worstelen op uw gezondheid kan hebben.

Verhoogde immunologische activiteit

Een studie gemeld in het maart 2003 nummer van de 'British Journal of Sports Medicine' wees uit dat jongens van de middelbare school een worstelsessie van 90 minuten beëindigden met meer ziektebestrijdende cellen in hun bloedbaan dan aan het begin van de training. Het is echter niet duidelijk of deze toename in postwrestling van witte bloedcellen het immuunsysteem automatisch een sterkere afweer tegen ziekteverwekkers laat opzetten.

Kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen

Worstelen vereist het soort fysieke conditionering dat de spieren versterkt en tonificeert, met name de biceps, onderarmen, midden- en bovenrug, die worden gebruikt in de trekbeweging waaraan worstelaars constant deelnemen. De sport vereist ook sterke heup- en dijspieren om de spieren te houden worstelaar evenwichtig tijdens een wedstrijd. Worstelen houdt je lichaam dus in goede vorm.

Bloemkooloor- en hoofdletsel

Worstelaars die vaak hard genoeg hun oren krijgen om bloedstolsels te vormen, ontwikkelen misvormde en hobbelige buitenoren. De aandoening staat algemeen bekend als bloemkooloor. Hoewel je dit misschien als een cosmetisch probleem ziet, kunnen de stoten die het buitenoor beschadigen ook ernstigere schade aan je lichaam veroorzaken, zoals binnenoor- en hoofdletsel.

Uitdroging

Worstelen verhoogt de lichaamstemperatuur en het kan uitdroging veroorzaken, vooral in een hete oefenruimte. De National Collegiate Athletic Association beveelt universitair worstelen plaats te vinden in kamers met een temperatuur op of onder 75 graden F. De NCAA vereist ook dat universitaire worstelaars ademend materiaal dragen, adviseer iedereen die worstelt - student of niet - kan profiteren van volgen.

Infecties

Het vangen van een huidinfectie kan een ernstig gezondheidseffect van worstelen zijn. Volgens ЂњExposure: A Guide to Bronnen van infectie Ђќ door Dieter StГјrchler, besmetting veroorzaakt door Herpes gladiatorum, een virus dat huidlaesies vormt, evenals bacteriële en schimmelinfecties, zijn in verband gebracht met worstelen met een tegenstander die lijdt aan de aandoening.


Bekijk de video: 10 Wrestling SECRETS WWE Doesn't Want You To Know! (Mei 2022).