Info

Elliptische machine versus stationaire fiets


Aërobe activiteit verbrandt calorieën, zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen en helpt je longen zuurstof efficiënter te gebruiken. Streef ernaar de meeste dagen van de week ten minste 30 minuten aerobe oefeningen te krijgen, volgens Mayo Clinic-arts Edward Laskowski. Twee voorbeelden van aërobe oefeningsmachines zijn de elliptische machine en de stationaire fiets. Elk biedt voor- en nadelen als u kiest tussen de twee opties voor uw volgende training. Met beide opties kunt u een efficiënte, calorieverbrandende training krijgen.

Elliptische machine

Een elliptische machine is een oefeningsmachine waarbij u uw voeten op grote pedalen plaatst en uw voeten in een elliptische beweging - net als een geplette cirkel - beweegt om uw hart en longen te stimuleren. Sommige elliptische machines hebben bewegende armen om uw aerobe inspanning te vergroten en spieren op te bouwen. De beweging is vergelijkbaar met joggen, maar je hoeft je voeten niet van de grond te tillen, waardoor het gebruik van een elliptische machine een activiteit met weinig impact is. Een 150-pond persoon met behulp van de elliptische trainer moet ongeveer 387 calorieën verbranden gedurende een periode van 30 minuten, volgens gezondheidsstatus.

Stationaire fiets

Een stationaire fiets bootst de actie van een fiets na zonder ergens naartoe te gaan. Je kunt de moeilijkheidsgraad van het trappen aanpassen om spieren op te bouwen of je lichaam uit te dagen. Net als de elliptische trainingsmachine is een hometrainer een trainingsmachine met weinig impact, omdat u er niet met uw voet tegen de grond hoeft te slaan. Een 150-pond persoon fietsen met een snelheid van 12 tot 14 mph zou ongeveer 297 calorieën in 30 minuten moeten verbranden, volgens de gezondheidsstatus.

Voordelen

Omdat het rijden op een hometrainer niet vereist dat een persoon tijdens de oefening staat, kan indoor cycling volgens de Clinic van Cleveland de voorkeur hebben voor mensen met artritis of orthopedische problemen. Dit komt omdat de stationaire fiets minder druk uitoefent op de rug, heupen, knieën en enkels dan andere activiteiten met weinig impact, zoals lopen, kunnen veroorzaken. Als u een knieblessure heeft, kan een stationaire fiets ook de voorkeur hebben boven een elliptische machine, volgens MayoClinic.com. Een voordeel van elliptische machines is daarentegen hun variabiliteit: u kunt ze achteruit trappen en uw moeilijkheid bij het trappen aanpassen, waardoor u een aantal verschillende spieren kunt trainen. Om deze reden kunnen elliptische machines hogere calorieverbrandingseffecten en meer inspannende oefeningen produceren dan fietsen op een hometrainer.

Nadelen

Een belangrijk nadeel van een elliptische machine is dat het moeilijk kan zijn om te leren trappen. Hoewel de stationaire fietsbeweging je misschien bekend voorkomt, kan het gebruik van een elliptische machine een leercurve vereisen. Ook als u een beginnende sporter bent of meer dan 50 pond te zwaar bent, kan een elliptische machine te zwaar zijn voor uw gezondheidsniveau, volgens de Cleveland Clinic. Als u uzelf wilt pushen via een training met weinig impact, is de stationaire fiets mogelijk niet zo effectief als de elliptische machine.


Bekijk de video: The Great Gildersleeve: Disappearing Christmas Gifts Economy This Christmas Family Christmas (Januari- 2022).