Info

Voorbeelden van fitnessdoelen op korte termijn


Kortetermijn fitnessdoelen bouwen incrementele stappen naar uw langetermijndoel, zoals een gezondere levensstijl, een slanker lichaam of betere prestaties. Ze geven de voortgang aan die u kunt vieren en bieden perspectief, zodat u kunt beoordelen hoe goed uw programma werkt en welke wijzigingen u wilt doorvoeren om uw langetermijndoelen te bereiken. Maak uw kortetermijndoelen specifiek, realistisch, meetbaar en haalbaar.

Voedingsdoelen

Als uw langetermijndoel het eten van een gezond dieet omvat, beschrijven uw kortetermijndoelen hoe u een gezond dieet bereikt. Breng bij het starten van uw fitnessroutine een tot drie wijzigingen aan in een periode van twee tot drie weken in plaats van alles in één keer te proberen te veranderen. Sommige opties omvatten het verminderen van uw suiker- en zoutinname met een vierde, het eten van drie tot zes groenten en één of twee lage glycemische vruchten per dag, het controleren van uw porties om een ​​specifiek calorisch niveau te bereiken of het drinken van zes tot acht glazen water per dag. Als specifieke voedingsmiddelen je doen struikelen, geef dan aan hoe vaak je dat voedsel kunt eten of de portiegrootte. Een diëtist of uw zorgverlener kan u specifieke suggesties geven, vooral als u diabetes, hoge bloeddruk of cholesterol heeft. Nadat u de eerste kortetermijndoelen hebt bereikt, kunt u een paar nieuwe wijzigingen doorvoeren totdat u uw langetermijndoelstelling bereikt.

Trainingsdoelen

Als u van lichaamsbeweging geen prioriteit hebt gemaakt, kunnen korte-termijndoelen u naar de plaats brengen waar lichaamsbeweging een vast onderdeel van uw routine is. U kunt beginnen met een korte termijndoelstelling van 10 tot 15 minuten oefening drie keer per week. Neem wat afwisseling op in je plan zodat je je niet verveelt en verander de intensiteit om je inspanningen te verbeteren. Inschrijven voor een oefenles biedt een praktisch doel, omdat je cursisten hebt om overwinningen te vieren en je te motiveren om door te gaan.

Gewichtsdoelen

Het stellen van kortetermijngewichtdoelen houdt u gemotiveerd en verbetert uw kansen op succes. Begin bijvoorbeeld met een doel om de eerste week twee tot drie pond te verliezen en daarna een tot twee pond per week. Als u zich niet op de schaal wilt concentreren, meet u uw borst, taille, heupen, bovenarm en dijbeen. Stel een kortetermijndoel om elke twee weken twee tot drie centimeter te verliezen. Mogelijk ziet u veranderingen in de maatvoering of in hoe uw kleding consistenter past dan u veranderingen op de schaal ziet. Een alternatief doel op korte termijn om elke twee maanden een volledig formaat te verliezen is uitvoerbaar en realistisch. Dit doel is gemiddeld 10 tot 15 pond kwijt voor elke kleinere maat.

Diverse doelen

Diverse fitnessdoelen op korte termijn, zoals het lezen van etiketten op voedselpakketten, een ontmoeting met uw zorgverzekeraar voor laboratoriumonderzoek of onderzoek naar een specifieke gezondheidstoestand, kunnen uw fitnessdoelen op lange termijn beïnvloeden. Deze educatieve doelen helpen u bij het maken van weloverwogen fitnesskeuzes. Fitnessprofessionals kunnen u helpen bij het zoeken en suggesties doen om uw totale conditie te verbeteren.


Bekijk de video: Hoe maak je een fitnessschema met S Health? (Januari- 2022).