Info

Aërobe oefeningen voor slechte voeten


Slechte voeten kunnen een sterk afschrikmiddel zijn als het gaat om het onderhouden van een regelmatige aerobe trainingsroutine. Rennen, lopen en zelfs staan ​​kan moeilijk zijn vanwege de druk op pijnlijke voeten. Wateraerobics, stoeldansen en stabiliteitsballen bieden mensen met slechte voeten een optionele gelegenheid om aerobe activiteiten uit te voeren. Deze trainingsopties bieden een breed scala aan aerobe routines terwijl er minimale druk op de voeten wordt uitgeoefend. Het dragen van goed passende schoenen tijdens het sporten kan voetpijn verminderen en de voeten beschermen tegen verder letsel.

Wateraerobics

Oefeningen op waterbasis kunnen meer calorieën verbranden dan vergelijkbare oefeningen op het land en zijn een ideale keuze voor mensen met slechte voeten en beperkte mobiliteit. Het drijfvermogen van water gaat de effecten van de zwaartekracht tegen, waardoor de gewrichten door een volledig bewegingsbereik kunnen bewegen zonder overmatige gewrichtsdruk. Mensen die op water gebaseerde lichaamsbeweging kiezen, kunnen over het algemeen langere periodes oefenen zonder gewrichts- en spierpijn. Wateraerobics kunnen zwemmen, diep water, wandelen of deelname aan een wateraerobicsklasse zijn. De natuurlijke weerstand van het water verbetert de flexibiliteit en verhoogt de spierkracht en het cardiovasculaire uithoudingsvermogen.

Stoel dansen

Stoeldansen is gewoon een leuk en ongeremd middel om de voordelen van aerobe oefeningen te krijgen. Ga gewoon in een stevige stoel zitten, zet een aantal jammerende deuntjes op en dans. Dertig minuten dansen kan evenveel calorieën verbranden als 30 minuten licht joggen. In tegenstelling tot wateraerobics is dansen een gewichtdragende oefening, die de botdichtheid verbetert en tegelijkertijd een cardiovasculaire training biedt. Deze gemodificeerde vorm van dansen kan ook spieren versterken, stress verminderen en coördinatie en balans verbeteren.

Stabiliteitsbal

Stuiteren op een stabiliteitsbal kan een element van spel toevoegen aan aerobe oefeningen. Zittend joggen, springende jacks en side-to-side skibewegingen kunnen zorgen voor een calorieverbrandende cardiovasculaire training met weinig impact. Alleen al het handhaven van het evenwicht op een stabiliteitsbal grijpt, versterkt en verstevigt de kernspieren van de buik. Stabiliteitsballen kunnen worden gebruikt voor kracht- en flexibiliteitstrainingsbewegingen zoals gewichtheffen en strekposities. Stabiliteitsballen kunnen ook de stoel vervangen bij stoelendansen, de bank tijdens het kijken naar televisie en de bureaustoel tijdens het surfen op internet.

Gemodificeerde Aerobics

Veel aerobe oefeningen kunnen worden aangepast aan een zittende houding, waardoor mensen met slechte voeten gezond kunnen blijven door middel van regelmatige cardiovasculaire oefeningen. Activiteiten zoals boksen, kickboksen en karate kunnen worden aangepast en uitgevoerd vanuit een zittende positie. Trainingsapparatuur zoals roeimachines zorgen voor een full-body workout terwijl minimale druk op pijnlijke voeten wordt uitgeoefend. Hand cyclus ergometer machines zijn opties die geen gebruik van de benen en voeten vereisen terwijl ze een aerobe training van het bovenlichaam bieden. Bescherm die slechte voeten met goed passende schoenen en kies een aerobe training of een combinatie van aerobe activiteiten voor verbeterde kracht, mobiliteit en algehele goede gezondheid.

Middelen