Info

Oefening om het lopen te verbeteren


Hoewel lopen en rennen eenvoudige bewegingen lijken, zijn ze een complexe combinatie van neuromusculaire en mechanische patronen. Er zijn twee fasen van een loopcyclus: de standfase en de zwaaifase. Om het lopen te verbeteren, moet u het neuromusculaire systeem trainen om optimaal te functioneren tijdens beide fasen. Dit vereist gelijktijdige coördinatie van meerdere gewrichten en meerdere bewegingsvlakken. Je moet voldoende kracht, bewegingsbereik en timing hebben in alle betrokken gewrichten. Herhaal de volgende oefeningen 10 tot 12 keer op elk been. Terwijl u deze oefeningen doet, ga rechtop staan ​​en houd zo nodig ondersteuning vast.

Heup oefeningen

Stap opzij: verplaats je zwaartepunt over een voet en til de andere voet van de vloer. Beweeg het opgetilde been opzij, weg van uw staande been. Laat de grote teen op de grond zakken en rol dan de rest van de voet naar beneden terwijl je je zwaartepunt over de nieuwe voet verplaatst. Duw de andere voet omhoog om in evenwicht te komen.

Crossover-stap: balanceer over een voet en til de andere voet van de vloer. Kruis je been voor het staande been en laat de tenen zakken om de vloer te raken. Rol de rest van de voet naar beneden. Til de knie opnieuw op en keer terug naar de beginpositie.

Knie-oefeningen

Heupzwaai met knie-extensie: balanceer over een voet en til de andere knie op. Trek de knie uit en reik met je tenen naar de muur voor je. Terwijl u dit doet, reikt u dezelfde arm naar achteren en de andere arm naar voren. Buig je knie en zwaai je heup achter je in een hoek van ongeveer 30 graden, waarbij je de armen hiermee schakelt. Trek je knie weer uit zodat je tenen naar de vloer achter je wijzen. De arm aan dezelfde kant zal nu naar voren zijn. Buig je rug niet.

Roer de stoofpot: verplaats je zwaartepunt meer dan een voet. Buig de andere knie en til hem op voor je lichaam. Richt je tenen op het opgeheven been. Draai je onderbeen met de klok mee alsof je een grote stoofpot roert. Oefen het maken van perfect ronde cirkels, zowel met de klok mee als tegen de klok in, bewegend van de knie en heup.

Enkel oefeningen

Aanwijzen en buigen: wijs uw tenen weg van uw lichaam om uw enkel recht te maken, buig vervolgens uw enkel en breng de tenen naar uw scheenbeen zodat uw enkel gebogen is en uw tenen naar u toe krullen.

Enkelcirkels: teken met de voet met de klok mee en tegen de klok in, draaiend vanuit de enkel in een vloeiende beweging.

Teenoefeningen

Handdoek oppakken: Ga op blote voeten staan ​​en leg een kleine handdoek op de vloer in een losse stapel. Balanceer over een voet en gebruik je tenen op de andere voet om de handdoek op te pakken. Leg de handdoek een paar centimeter opzij en laat hem op de grond vallen.

Teen omhoog: ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Stabiliseer je kern en schuif je zwaartepunt naar voren over je tenen. Duw je hielen van de vloer terwijl je je romp naar voren schuift. Rol je hakken langzaam terug naar de vloer. Beweeg met controle.


Bekijk de video: Mooie houding trainen en kromme rug verbeteren (December 2021).