Info

Verbetert oefening de mobiliteit voor ouderen?

Verbetert oefening de mobiliteit voor ouderen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel volwassenen merken dat ze minder actief zijn naarmate ze ouder worden. Slechte mobiliteit kan voor sommige ouderen een probleem zijn, waardoor het zelfstandig wonen moeilijker wordt. Dagelijkse lichaamsbeweging kan de mobiliteit bij veel oudere volwassenen verbeteren. Als u niet erg actief bent of gezondheidsproblemen heeft waardoor het moeilijk is om te oefenen, neem dan contact op met uw arts voordat u begint.

Balans

Evenwicht en coördinatie zijn essentieel voor het behoud van mobiliteit. Verminderde balans verhoogt het risico op vallen bij ouderen. In combinatie met het verlies van botdichtheid - ook bekend als osteoporose - dat veel oudere volwassenen treft, kan vallen leiden tot botbreuken en beperkte mobiliteit. Evenwichtsoefeningen, waaronder op één voet staan ​​en been omhoog brengen, kunnen het evenwicht en de mobiliteit verbeteren. Yoga en tai chi zijn volgens de American Academy of Orthopedic Surgeons oefeningen met weinig impact die het valrisico voor ouderen aanzienlijk kunnen verminderen.

Flexibiliteit

Het is gebruikelijk dat oudere volwassenen beperkte mobiliteit hebben vanwege minder flexibele gewrichten. Gewrichtspijn, stijfheid en tederheid geassocieerd met artritis of inactiviteit kunnen het moeilijker maken om je dagelijkse routine te doorstaan, zoals aankleden, koken, het huis schoonmaken en voorover buigen om je schoenen vast te binden. Flexibiliteit en bewegingsbereikoefeningen zoals schouderrollen, een reikwijdte van de bovenarm en strekken van knie tot borst zijn enkele flexibiliteitsoefeningen die uw gewrichten soepel en volledig kunnen laten bewegen. Net als bij balans, bevorderen tai chi en yoga flexibiliteit zonder de gewrichten te belasten.

Sterkte

Krachttraining kan ook mobiliteitsproblemen bij oudere volwassenen voorkomen. Sterke spieren ondersteunen je botten en gewrichten. Het vergroten van spierkracht kan vallen voorkomen door u meer stabiliteit te geven en kan de stijfheid van de gewrichten verminderen. Dagelijkse taken zoals het dragen van tassen uit de supermarkt, het optillen van zakken potgrond en opstaan ​​uit uw stoel kunnen gemakkelijker zijn met verbeterde spierkracht. Gewichtstraining, oefeningen met weerstandsbanden of oefeningen zoals pushups of pull-ups vergroten uw kracht en helpen u optimale mobiliteit te behouden.

Gang

Je loop of loopvaardigheid kan worden verbeterd door te oefenen. Studies gepubliceerd in "Physical Therapy" en "Clinical Interventions in Aging" tonen aan dat therapeutische oefeningen in de vorm van fysiotherapie en tai chi de loopsnelheid en efficiëntie verbeterden bij de bestudeerde oudere volwassenen. Loopsnelheid en efficiëntie - de hoeveelheid energie die nodig is om te lopen - zijn misschien enkele van de belangrijkste factoren bij mobiliteit. Het onderzoek toonde aan dat de oefeningen die werden uitgevoerd door deelnemers aan de studie ook het evenwicht en de spierkracht verbeterden. Fysiotherapie en tai chi zijn slechts twee voorbeelden van oefeningen die de mobiliteit verbeteren; praat met uw arts over trainingsideeën die u kunnen helpen.


Bekijk de video: Rompstabiliteit oefening (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Askook

  Ik heb deze zin verwijderd

 2. Kigahn

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik heb een vergelijkbare situatie. Ik nodig je uit voor een discussie. Schrijf hier of in PM.

 3. Ryder

  Ik weet zeker dat je het mis hebt.

 4. Fenrikazahn

  inderdaad vreemd

 5. Ariyan

  Tussen ons spreken, naar mijn mening, is het duidelijk. Je hebt niet geprobeerd te kijken in google.com?

 6. Keven

  Kan niet beslissen.Schrijf een bericht