Info

Hoe slechts één kant van de borst te oefenen


Veel atleten vechten met ongelijke spiergroepen, zoals de borst. Als het op de borst aankomt, merk je misschien dat je rechterkant groter is als je rechtshandig bent. Dit is gebruikelijk omdat u in uw dagelijkse activiteiten die arm gebruikt om meer acties uit te voeren, zoals tillen. Wanneer u beide kanten van de borst in één keer werkt met oefeningen zoals pushups, denkt u misschien dat u elke kant gelijkmatig werkt. De realiteit is echter dat je dominante kant meer dan waarschijnlijk meer werkt. Door oefeningen uit te voeren die aan één kant van uw borst werken, zorgt u ervoor dat elke kant een gelijkmatige training krijgt. Als één zijde kleiner is, kunt u de training aan die zijde vergroten. Voordat u begint met een nieuw trainingsprogramma om ongelijke spiergroei aan te pakken, is het een goed idee om een ​​arts te raadplegen om onderliggende problemen uit te sluiten.

Halterbankdrukken

Stap 1

Ga op je rug op een vlakke bank liggen met je voeten plat op de vloer. Plaats een halter in elke hand met je handpalmen naar voren gericht.

Stap 2

Strek de arm van uw zwakkere kant naar het plafond totdat deze volledig is uitgestrekt. Plaats de halter zo dat deze zich direct boven uw gezicht bevindt.

Stap 3

Terwijl je inademt, laat je je arm naar je borst zakken terwijl je je ellebogen dicht bij je zij houdt.

Stap 4

Terwijl je uitademt, druk je je arm omhoog en keer je terug naar de startpositie. Herhaal dit voor vijf tot 10 herhalingen. Omdat u halters gebruikt, kunt u deze oefening met beide armen tegelijkertijd uitvoeren. In tegenstelling tot een traditionele bankdrukken waarbij gebruik wordt gemaakt van een halter waarbij gezamenlijk wordt opgetild door beide armen, bieden halters een gelijke hoeveelheid gewicht aan elke kant.

Staande kabelvliegers

Stap 1

Ga in het midden van twee kabelkatrollen staan ​​en zet de handgrepen op borsthoogte. Ga in een gesplitste houding staan ​​met één voet iets voor de andere. Houd de kabelgrepen vast met de handpalmen naar voren gericht.

Stap 2

Open beide armen naar je toe met een lichte buiging in je ellebogen. Laat je armen niet achter je rug bewegen. Houd ze zelfs met je schouders.

Stap 3

Terwijl je uitademt, trek je de arm van de kant waar je aan werkt naar de voorkant van je borst. Terwijl je inademt, breng je de arm langzaam terug naar de startpositie in een gecontroleerde beweging. Herhaal dit voor vijf tot 10 herhalingen. Net als de halterpers, kunt u deze oefening met beide kanten tegelijkertijd uitvoeren, omdat elke arm onafhankelijk gewicht heft.