Info

Een oefeningsroutine voor de gemiddelde man


De gemiddelde man van 15 tot 45 jaar wil gezond blijven en er fit uitzien, zonder al te veel tijd en geld uit te geven. Door een regelmatige trainingsroutine te implementeren, kun je er geweldig uitzien en je goed voelen zonder dat je je dagelijkse planning of je portemonnee extra belast. Cardiovasculaire trainingen die uw hartslag op peil houden, zijn essentieel voor uw algehele conditie, en het opzetten van een krachttrainingsroutine kan helpen om aan specifieke spiergroepen te werken en uw rustmetabolisme te verbeteren. Voeg een gezond dieet toe en je bent snel fit. Dit trainingsschema is effectief voor mannen van gemiddelde lengte en gewicht voor hun leeftijdsgroep. Als u te zwaar bent of andere gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan een arts om te bepalen welk soort fitnessprogramma geschikt is voor uw behoeften.

Opwarmen

Begin uw routine met rekoefeningen en een korte warming-up, zoals een lichte jog, gedurende vijf tot 10 minuten. Of u nu aan krachttraining doet of aan een cardiovasculaire training begint, lenig omhoog om te voorkomen dat u zich inspant of een strakke spier verwondt. Houd een fles water bij de hand om uitdroging tijdens de training te voorkomen.

Cardiovasculaire training

Bij cardiovasculaire trainingen moet uw hartslag gedurende een langere periode van activiteit hoog blijven. Hardlopen, fietsen en zwemmen zijn allemaal uitstekende vormen van cardiovasculair werk omdat ze het hele lichaam trainen en verzorgen. Voer een regelmatige cardiovasculaire training uit, drie of vier keer per week van ten minste 45 minuten. Op vrije dagen kunt u rusten of aan spieropbouw werken door krachttraining.

Krachttraining

Krachttraining richt zich op het opbouwen van spieren in specifieke spiergroepen. Ontvang een sportschoollidmaatschap of til thuis twee dagen per week gewichten op. Focus op elke grote spiergroep en doe 10 tot 12 herhalingen in drie of vier sets schouder- en borstpersen, lunges, biceps-krullen en triceps-extensies. Dit type training verbetert uw rustmetabolisme.

Kalmeer

Koel af na elke training met een langzame jog of wandeling. Herhaal je stretchroutine en zorg ervoor dat je je lichaam hydrateert door veel water te drinken.


Bekijk de video: how to cure umbilical hernia without surgery. best exercises for umbilical hernia (December 2021).