Info

Trainingsprogramma's voor inactieve oudere vrouwen met pijn in de onderrug


Naarmate vrouwen ouder worden, wordt het belangrijker om rekening te houden met bepaalde praktische zaken bij het kiezen van een oefenprogramma. Je hebt mogelijk verhoogde afleveringen van pijn, of je hebt misschien niet dezelfde mate van flexibiliteit of kracht die je had toen je jonger was. Als u lijdt aan chronische pijn in de onderrug, moet u mogelijk bepaalde oefeningen beperken of vermijden die uw onderrug overmatig belasten. Toch kunnen bepaalde trainingsprogramma's ook uw houding verbeteren en pijn in de onderrug verminderen door de spieren te versterken die uw onderrug ondersteunen.

Oudere vrouwen en pijn in de onderrug

Osteoporose is een primaire zorg voor veel oudere vrouwen. Naarmate je ouder wordt, stopt je lichaam met de productie van oestrogeen, wat resulteert in een verminderde botdichtheid. Oudere vrouwen zijn bijzonder gevoelig voor verwondingen en pijn in de onderrug veroorzaakt door osteoporose. Hoewel osteoporose een belangrijke reden is voor pijn in de onderrug bij oudere vrouwen, zijn andere mogelijke oorzaken artritis, tumoren van de lumbale wervelkolom, aangeboren aandoeningen en infecties, volgens de Association for Behavioral and Cognitive Therapies.

Voordelen van Oefening

Oudere vrouwen kunnen bepaalde proactieve maatregelen nemen om de symptomen van lage rugpijn te verminderen of te verbeteren. Deelnemen aan een regelmatig trainingsprogramma dat versterkende oefeningen, weerstandstraining en aerobe oefeningen omvat, kan een aantal voordelen bieden, waaronder verhoogde botdichtheid, verbeterde flexibiliteit en bewegingsbereik en minder pijn. Het combineren van oefening met voorlichting over pijnbestrijding kan extra voordelen bieden. Een studie gepubliceerd in het decembernummer van de "Journal of Korean Academy of Nursing" wees uit dat oudere vrouwen met lage rugpijn die een acht weken durend programma volgden dat bestond uit lumbale stabilisatieoefeningen en voorlichting over pijnmanagement, een significante vermindering van pijn in de onderrug en verbeterde flexibiliteit, tevredenheid met het leven en lumbale spierkrachtscores.

Soorten

Bepaalde oefeningen die worden gebruikt om spierkracht te vergroten, kunnen uw houding verbeteren en pijn in de onderrug verminderen. Voorgestelde versterkingsoefeningprogramma's voor uw onderrug omvatten hydrotherapie, een soort wateroefentherapie en de Alexandertechniek, een orthostatisch versterkingsprogramma, volgens de National Osteoporosis Society. Aërobe oefening, zoals wandelen of zwemmen, wordt aanbevolen om de onderrugspieren gevoed te houden en genezing te bevorderen. Bovendien kan het beoefenen van gemodificeerde yoga voordelen bieden voor senioren met lage rugpijn door pijn te verminderen en de flexibiliteit en kracht te verbeteren, volgens de American Senior Fitness Association.

Overwegingen

Uw arts of fysiotherapeut kan u informeren over specifieke pijnbeheersingstechnieken voor uw aandoening. Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint, vooral als u nog nooit eerder hebt getraind of aan een medische aandoening lijdt die uw vermogen om bepaalde oefeningen uit te voeren kan beïnvloeden. Het is het beste om de juiste vorm en aanpassingen voor bepaalde oefeningen van een gekwalificeerde instructeur te leren. Stop met trainen als u meer pijn of andere lastige symptomen ervaart en zoek zo snel mogelijk medische hulp.