Info

Oefentips voor plattere buikjes


Platte buik kan worden bereikt met een gezond dieet en gestructureerd trainingsprogramma. Hoewel het onmogelijk is om vet uit het lichaam te verminderen, leidt algeheel gewichtsverlies tot vetverlies uit de buik. Cardiovasculaire oefeningen gecombineerd met krachttraining zullen calorieën verbranden en spieren versterken voor een strakke buik. Raadpleeg een gezondheidsdeskundige voordat u begint met een nieuw dieet of trainingsprogramma voor medische goedkeuring.

Doelzones

Richt op verschillende zones van de buik om platte buikspieren te bereiken. Good Housekeeping onthult een door Jorge Cruise ontwikkelde trainingsroutine die vier verschillende regio's van de buikspieren traint. Spier heeft een hogere metabolische snelheid dan vet, wat betekent dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je kunt verbranden, zelfs in rust. Doe de plankoefening, zittende oversteekplaatsen, het vacuüm en de stoel van de kapitein om de boven- en onderbuik uit te dagen.

Transversus Abdominis

De transversus abdominis is een diepe buikspier die zich van voren naar achteren om de romp wikkelt. Het fungeert als een korset om de buik in te trekken voor een strakke buik. Train deze spier door activeringsoefeningen te doen in een liggende of zittende positie. De sleutel tot deze oefening is om de buik naar binnen te zuigen alsof u probeert uw navel tegen uw ruggengraat aan te raken. Probeer deze oefening door op de vloer te liggen met gebogen knieën en voeten plat op de vloer. Visualiseer een string die tussen je heupbeenderen loopt. Als je je buikspieren samentrekt, stel je dan voor dat je dat touw strak trekt, zodat het strak over je buik komt. Dit helpt om het zuigende of vacuümeffect van de oefening voor een platte en strakke buik te bereiken.

Hoge intensiteit

Cardiovasculaire oefening, of elke oefening die de hartslag gedurende een langere periode verhoogt, verbrandt calorieën voor verlies van buikvet. Volgens IDEA Health & Fitness Association is intensieve training effectiever bij het verbranden van veel calorieën en het verhogen van je metabolisme versus continue training. Hoge intensiteitstraining houdt in dat u traint in een tempo waarin u maximale of bijna maximale inspanning levert en niet in staat bent een gesprek te voeren. Probeer bij harde inspanningen snelheden snel te mixen met lichtere herstelperioden tijdens een lopende training. Wissel bijvoorbeeld een minuut harder hardlopen af ​​met twee minuten lichter joggen en herhaal dit 10 keer.

Calorieën tellen

Neem minder calorieën op dan je verbrandt voor gewichtsverlies. Het maakt niet uit hoeveel je traint als je te veel calorieën blijft eten die je pudgy houden. Omdat er 3500 kilo vet in zit, moet je ongeveer 3500 calorieën per week verbranden om een ​​kilo per week te verliezen. Dit komt neer op ongeveer 500 calorieën per dag. Als u vindt dat dit teveel calorieën is om in één keer te snijden, overweeg dan om de fysieke activiteit te verhogen om meer calorieën te verbranden voor een totaal netto verlies.


Bekijk de video: Zó krijg je een platte buik (Januari- 2022).