Info

Hoe te oefenen zonder maagspieren te gebruiken


Je buikspieren ondersteunen je bij de meeste activiteiten die je dagelijks doet, inclusief sporten. Als u herstelt van een buikoperatie of een blessure aan de buikspieren, kan uw arts u adviseren om oefeningen die deze spieren gebruiken te vermijden. Je wordt niet verbannen naar de bank terwijl je conditie geneest, maar je kunt worden beperkt tot machinegebaseerde en bankondersteunde bewegingen met lichte gewichten om te voorkomen dat je buikspieren helpen. Als u herstelt van een verwonding of een operatie, moet u alle oefeningen met uw arts wissen voordat u ze probeert.

Stap 1

Voer een circuit met gewichtsmachines uit voor het bovenlichaam. Doe een ronde van 10 tot 12 herhalingen van de borstpersmachine, de hefboomkrul, de hefboomrij en hefboomtricepsverlenging snel achter elkaar. Rust een minuut en herhaal dan het circuit nog twee keer. Gebruik een gewicht waardoor je je vermoeid voelt door de laatste paar herhalingen, maar niet zo vermoeid dat je vorm verliest en je schrap zet met de buikspieren.

Stap 2

Gebruik de zittende beenpers en zittende beenkrulmachines om de voor- en achterkant van elke dij te bewerken. Doe 10 tot 12 herhalingen van elk, rust ongeveer 30 seconden tussen de oefeningen. Voltooi tussen één en drie sets. Houd het gewicht op een beheersbaar niveau zodat u uw rug niet kromt of uw buikspieren belast om de juiste vorm te behouden. Plaats de zitting voor de beendruk iets verder naar achteren dan normaal, zodat u niet in de buikspieren knijpt wanneer u de knieën buigt.

Stap 3

Gebruik een halterbank om de barbell bench press en dumbbell gebogen rijen uit te voeren. Voltooi tussen 10 en 12 van elk van deze oefeningen voor een tot drie sets. Ondersteun uzelf volledig op de gewichtsbank en kies een lichter gewicht dan u normaal zou gebruiken, om te voorkomen dat uw buikspieren aanslaan om te helpen.

Tip

  • Wanneer u traint zonder de buikspieren te gebruiken, probeer dan uw fitnessniveau en bestaande spiermassa te behouden in plaats van meer kracht op te bouwen. Focus op gezondheid en genezing.


Bekijk de video: SNEL EEN SIXPACK! DE 5 BESTE BUIKSPIER OEFENINGEN VOOR THUIS (December 2021).