Info

Oefeningen om te doen in een bovengronds zwembad


Krijg alle voordelen van een effectief aquafitness-programma in uw eigen achtertuin. Trainen in uw bovengronds zwembad is een geweldige manier om de voordelen van cardiovasculaire, verstevigende en versterkende oefeningen te realiseren. De lage zwaartekrachtomgeving van het water en de ingebouwde weerstand maken van ondiep water een uitstekende keuze voor vrijwel iedereen, ongeacht het zwemvermogen.

Aërobe oefeningen

Veel aerobe oefeningen die op het land kunnen worden gedaan, kunnen ook in het water worden gedaan. Hardlopen, wandelen en aerobe dans kunnen eenvoudig worden gedaan in een bovengronds zwembad met tot diep water of zelfs tot schouder diep water. Beweging kan van de ene kant van het zwembad naar de andere zijn, of je kunt de omtrek van het zwembad afleggen, waardoor een stroom wordt gecreëerd waar je vervolgens naartoe kunt draaien en tegen kunt bewegen voor extra weerstand. Werk zowel je boven- als onderlichaam terwijl je loopt of rent door je armen in het water te zwaaien en door je training te bewegen. Verhoog het calorieverbrandingspotentieel door pols- en enkelgewichten toe te voegen.

Weerstandstraining

Oefeningen op het land met weerstandsapparatuur of handgewichten kunnen in het water worden gedaan om de spieren in uw armen en schouders te versterken en te versterken. Handheld aqua dumbbells kunnen in het zwembad worden gebruikt voor biceps curls, laterale raises, reverse flys en front raises. Hang aan de zijkant van het zwembad en leun naar voren in het water voor triceps terugslag en rijen met één arm. Handpeddels of waterhandschoenen kunnen u helpen profiteren van de natuurlijke weerstand van het water en kunnen worden gebruikt in plaats van gewichten of tijdens aerobe oefeningen voor extra toning.

Boorschoppen

Pak een kickboard om je benen te werken, zelfs als je zwembad niet erg breed is. U hoeft niet vooruit te gaan door het water om de voordelen van het schoppen van boren te realiseren. Houd vast aan het kickboard terwijl het tegen de zijkant van het zwembad duwt en trap. Het voordeel van op deze manier trappen, in plaats van met je armen aan de zijkant van het zwembad te hangen, is dat het gemakkelijker is om je lichaam in de juiste positie te houden. Voor het beste resultaat, schop vanaf de heup met rechte benen en puntige tenen terwijl u uw enkels ontspannen houdt. Probeer voor extra weerstand een paar zwemvinnen aan te trekken.

Duur en intensiteit

Hoeveel tijd u in het water doorbrengt en hoe hard u werkt om dat bloed te laten pompen en spieren in beweging te krijgen, bepaalt de voordelen die u zult realiseren door te oefenen in uw bovengronds zwembad. Om het calorieverbrandingspotentieel van een aerobe training volledig te realiseren, moet je volgens de American Heart Association 150 minuten in het zwembad trainen in een gematigd tempo gedurende 150 minuten of in een krachtig tempo gedurende 75 minuten per week. Als vuistregel geldt volgens de AHA dat u elke dag, vijf dagen per week, minimaal 30 minuten traint voor de beste resultaten.


Bekijk de video: Muur metselen 2 (November 2021).