Info

Agility Training Oefeningen


Behendigheid is het vermogen om uw lichaam te bewegen als reactie op prikkels van buitenaf door middel van balanceren en uw snelheid en richting veranderen. Je kracht, reflexen en coördinatie beïnvloeden de behendigheid, wat een noodzakelijke vaardigheid is voor alle prestatiesporten en de meeste fysieke activiteiten. Er zijn oefeningen die je kunt doen om wendbaarder te worden - waaronder dansen, aerobics en oefeningen - die je ten goede komen, of je nu een atleet bent of niet.

Definitie van Agility Training

Behendigheid is in wezen het vermogen om uw lichaam snel, gemakkelijk en met controle en evenwicht te bewegen. Agility training is een krachtige vorm van sporttraining of conditionering die je behendigheid ontwikkelt door oefeningen buiten oefeningen die je doet in je sport. Je werkt meer spieren en beweegt anders dan normaal tijdens het sporten, wat goed is voor behendigheidstraining. De meeste sporten en intensieve fysieke activiteiten verbeteren je behendigheid, maar er zijn enkele oefeningen die deze vooral verbeteren.

Dans

Een dansroutine uitvoeren vergt veel behendigheid. Danslessen zijn nuttig voor alle atleten die meer behendigheid proberen te bereiken. Dans vereist kracht, controle en coördinatie terwijl je in alle verschillende richtingen beweegt, springt, draait en draait. Probeer verschillende soorten danslessen die je interesseren, zoals zumba, hiphop, latin dansen en stijldansen. Probeer ballet voor een extra uitdaging om je behendigheid te verbeteren.

Ladder Agility Boren

Ladderoefeningen zijn behendigheidstrainingsoefeningen die je kunt doen door een ladder op de vloer te leggen. Ga aan het ene uiteinde van de ladder staan ​​om de hop-scotch-boor te doen. Spring en vooruit om op je linkervoet te landen in het eerste vierkant van de ladder. Spring van je linkervoet en land op beide voeten in het volgende vierkant. Spring opnieuw en land op je rechtervoet in het volgende vierkant. Ga door tot je klaar bent met de ladder en herhaal dit voor het gewenste aantal herhalingen.

Aerobics

Het nemen van aerobicslessen is gunstig voor elke atleet, omdat het veel behendigheid vereist om de verschillende bewegingen snel uit te voeren. Er zijn verschillende niveaus voor aerobicslessen, dus u zult de klasse willen vinden die aan uw fitnessniveau voldoet. De stappen, wendingen en rekoefeningen in aerobicslessen zullen je behendiger maken met oefenen.

Touwtje springen

Springtouw is een oefening die wordt gebruikt door boksers, basketbalspelers en voetballers om behendigheid te ontwikkelen en de snelheid van hun voetbewegingen te verhogen. Springtouw en dubbel Nederlands staan ​​bekend om het verbeteren van de behendigheid bij kinderen, maar ontwikkelen ook behendigheid en verhogen de voetsnelheid voor atleten. Springtouw bouwt ook uithoudingsvermogen en toont de beenspieren.