Info

Leeftijd versus gewichtsmetingen bij volwassenen


De Centers for Disease Control and Prevention meldden in 2010 dat meer dan 35 procent van alle Amerikaanse volwassenen zwaarlijvig is en een body mass index van 30 of hoger heeft. Het Nationaal Centrum voor gezondheidsstatistieken van januari 2012 meldt kort dat volwassenen van 60 jaar en ouder meer kans hebben op obesitas dan jongere volwassenen. De body mass index is een maat voor de gezondheid op basis van leeftijd, gewicht en lengte. BMI meet uw algehele lichaamsvet niet, maar het kan wel een algemene indicatie geven van uw algehele gezondheid.

BMI-categorieën

De BMI is onderverdeeld in vier categorieën, ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht en obesitas. Een BMI-score van 18,5 en lager valt in de ondergewichtscategorie. Personen in de ondergewichtscategorie lopen het risico op gezondheidsproblemen, waaronder eetstoornissen, ondervoeding, osteoporose, onvruchtbaarheid en luchtwegaandoeningen. De normale gewichtscategorie varieert tussen 18,5 en 24,9 op de BMI. Alle berekeningen binnen het normale bereik worden beschouwd als het laagste risico voor gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen, ongeacht of u uw ideale gewicht heeft. Een BMI-score van 25 tot 29,9 plaatst een individu in de overgewichtcategorie en verhoogt het risico op diabetes type 2, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Atleten of mensen met een gespierde lichaamsbouw kunnen een BMI in dit bereik hebben zonder het verhoogde risico op dergelijke ziekten. De zwaarlijvige categorie is gereserveerd voor iedereen boven de "30" op de BMI en plaatst individuen met een hoog tot extreem risico voor gezondheidsproblemen.

Een BMI berekenen

Terwijl kinderen een leeftijdsspecifieke en sekse-specifieke berekening vereisen, hebben volwassenen van 20 jaar en ouder een standaard BMI-berekening. Om uw BMI te bepalen, deelt u uw gewicht in ponden door uw lengte in inches in het kwadraat en vermenigvuldigt u dat aantal met 703. Met behulp van deze berekening heeft een 31-jarige volwassene van 6 voet lang die 200 pond weegt een BMI van 27,3 .

Betrouwbaarheid van BMI

Hoewel er een verband bestaat tussen BMI en lichaamsvet, is het niet constant bij het berekenen van geslacht, ras en leeftijd. Sommige variaties die bestaan, zijn vrouwen en oudere personen met een hoger percentage lichaamsvet dan mannen en jongere personen met dezelfde BMI. Het is ook mogelijk dat iemand een normale BMI heeft, maar een hoog niveau van lichaamsvet heeft, inclusief maar niet beperkt tot een grotere tailleomtrek en buikvet. Zelfs bij een normale BMI kan een hoge tailleomtrek ook een voorspeller zijn van aan gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk en diabetes.

Je BMI verlagen

Een hoge BMI is geen garantie dat u gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen zult ervaren, maar een verlaging ervan kan ook uw risico op deze problemen verminderen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw suggereert dat volwassenen, om een ​​passend niveau van gezondheid te behouden, elke dag 2.000 calorieën moeten eten, waarbij ze vette eiwitten vervangen door magere eiwitten en verschillende bronnen van fruit en groenten in uw dieet opnemen. Volg uw dagelijkse activiteitenniveau door een stappenteller te dragen en het gemiddelde aantal stappen bij te houden dat u dagelijks neemt. De Mayo Clinic stelt voor om gemiddeld 10.000 stappen per dag te nemen voor een optimale conditie. Het toevoegen van stappen kan worden gedaan door de trap te nemen, een wandeling te maken tijdens de lunch of lichte oefeningen te doen na het werk.

Middelen