Info

Oefeningen voor evenwicht

Oefeningen voor evenwicht


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In evenwicht zijn gaat niet alleen over het handhaven van je evenwicht op één been en niet bewegen als een bewaker van Buckingham Palace. Hoewel evenwicht verwijst naar een toestand waarin je in geen enkele positie beweegt, blijf je zelden in een bepaalde positie voor de meeste sporten en activiteiten, waarbij je van de ene naar de andere positie moet gaan. Evenwichtsoefeningen moeten uw proprioceptie kunnen verbeteren - het sensorische regulatiesysteem dat fysiek evenwicht genereert en in stand houdt - om uw bewegingen en evenwicht te verbeteren.

Wat beïnvloedt het evenwicht?

Proprioceptie is gewoon een sensorisch systeem dat je vertelt waar je lichaam zich in de ruimte bevindt en hoe het is georiënteerd. Het gaat om verschillende orgaansystemen - inclusief uw gehoor, zicht en aanraking - die uw hersenen vertellen waar en hoe uw lichaam zich bevindt zonder dat u hoeft te kijken. Hierdoor kunt u het evenwicht bewaren terwijl u de trap op of af loopt, zonder dat u naar elke stap hoeft te kijken. Het vestibulaire systeem in uw binnenoor bestaat uit een fijn bot en zachte weefselstructuren die balans en oriëntatie coördineren en vertellen hoe snel en dichtbij objecten je naderen. Het herkent veranderingen door uw ogen en visuele component van uw hersenen en trilharen in uw binnenoor - kleine, fijne haartjes - die trillingen en veranderingen in versnelling detecteren, die via de vestibulaire zenuw op uw hersenen worden overgebracht. Turners en acrobaten moeten bijvoorbeeld de geest en het lichaam snel heroriënteren telkens wanneer ze hun lichaamshouding veranderen om hun evenwicht te behouden. Een ander proprioceptief onderdeel zijn de rekreceptoren, die veranderingen in de lengte, spanning en contractiesnelheid van uw skeletspieren detecteren. Het is een beschermend systeem om spier- en gewrichtsscheuren te voorkomen. Een bekende strekreceptor bevindt zich aan uw knieschijf op uw knie die uw onderbeen reflex trapt wanneer u zachtjes met uw hand slaat.

Het goede, het slechte en het onbekende

Onderzoek heeft aangetoond dat evenwichtsoefeningen je prestaties kunnen verbeteren of verminderen, afhankelijk van de oefening en je intenties. Een studie uit 2006, gepubliceerd in het "Journal of Strength Conditioning and Research", toonde aan dat vrouwelijke atleten die plyometrics uitvoerden - repetitieve explosieve training - de dynamische balanstest van de single-leg hop and hold net zo goed uitvoerden als een andere groep vrouwelijke atleten die dynamische stabilisatie en evenwichtstraining uitvoerde. In een onderzoek uit 2007 dat in hetzelfde tijdschrift werd gepubliceerd, hadden proefpersonen die een power deadlift op een onstabiel balanstoestel verrichtten, echter lagere beenspieractivering en prestaties dan degenen die de oefening op een stabiel oppervlak deden. Een ander onderzoek uit 2007 van het "Journal of Strength Conditioning and Research" bevestigde ook dat atleten die hun onderlichaam op een stabiel oppervlak trainden, verbetering vertoonden in verschillende springtests, terwijl degenen die trainden op rubberen schijven geen significante verbetering vertoonden in dezelfde tests. Hoewel onstabiele oppervlaktetraining nuttig kan zijn bij fysieke revalidatie, is de bruikbaarheid van deze trainingsmethode twijfelachtig bij de algemene bevolking en atleten.

Beweging specifiek

Evenwichtstraining moet specifiek zijn voor de sport of activiteit, die gebaseerd is op het SAID-principe - specifieke aanpassing aan opgelegde vraag. Dit verwijst naar het vermogen van uw lichaam om zich specifiek aan te passen en beter te worden in wat u traint. Turners die bijvoorbeeld trainen met gebalanceerde schijven of een wiebelbord zouden weinig of geen voordeel ontvangen omdat de omgeving niet op een evenwichtsbalk lijkt. Evenzo kunnen honkbalwaterkruiken oefenen met pitchen op een oppervlak dat lijkt op de heuvel van de werper. Tenzij je vaardigheden worden uitgevoerd op een pekerschip of boot, moet je altijd rekening houden met de omgeving en fysieke eisen van je sport of activiteit voordat je gaat trainen op een onstabiel oppervlakapparaat.

Verlaagt de angst om te vallen

Voor sommige mensen is het voldoende uitdagend om op een stabiel oppervlak op twee voeten te bewegen voor hun proprioceptoren, en de angst om te vallen kan ervoor zorgen dat u niet geniet van uw favoriete activiteiten. Evenwichtstraining kan je valangst verminderen. Een studie uit 1998 gepubliceerd in "Physical & Occupational Therapy in Geriatrics" toonde aan dat deelnemers in begeleid wonen gemeenschappen die fysieke oefeningen deden die hun dagelijkse activiteiten verbeterden, aanzienlijk minder angst hadden om te vallen dan de controlegroep die geen oefeningen deed. Oefeningen omvatten het versterken van het bovenlichaam en onderlichaam met behulp van vrije gewichten en lichaamsgewicht. Je hebt dus geen zinvolle, onstabiele trainingsapparaten nodig om je balans te verbeteren.

Middelen


Bekijk de video: Thuistraining: evenwichtsoefeningen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Broc

  Ik hoop dat je de juiste beslissing zult vinden. Wanhoop niet.

 2. Artus

  Volgens mij is dat niet aanwezig.

 3. Mek

  Mijn excuses voor het storen ... Ik ben hier onlangs. Maar dit onderwerp ligt heel dicht bij mij. Ik kan helpen met het antwoord.

 4. Nilabar

  opmerkelijk, de nuttige zin

 5. Akinocage

  Ik ben eindig, mijn excuses, maar deze variant komt niet in de buurt van mij.

 6. Mozshura

  nou ...... testen !!!Schrijf een bericht