Info

Agility Drills voor kinderen


Kinderen bewegen graag, en als ze eenmaal op gang komen, kan het moeilijk zijn om die energie te beheersen. Jaarlijks doen ongeveer 35 miljoen kinderen mee aan georganiseerde sporten, een geweldige manier om hen te helpen fit en gefocust te blijven. Door sport zullen kinderen van nature coördinatie opbouwen en fijne en grove motoriek verbeteren, maar hoe bereiken ze behendigheid? Behendigheidsoefeningen voor kinderen kunnen behendigheid en snelheid verhogen, en het zelfvertrouwen vergroten. Maak je geen zorgen als je kind niet in een sportteam zit; veel behendigheidsspellen en oefeningen kunnen direct in je achtertuin worden gespeeld.

Spellen

Sommige van de eenvoudigste old-school games zijn perfect voor het verbeteren van de behendigheid bij kinderen. Hinkelspel, eenden-eenden-gans, springtouw en Simon Says helpen kinderen met behendigheid, balans en coördinatie - het ABC van fitness voor kinderen. Laat kinderen hun eigen spellen verzinnen, zoals rennen, springen of springen of een reeks fysieke instructies volgen. Je zult verrast zijn hoe creatief ze worden.

Sport

Een van de beste sporten voor behendigheid is voetbal, vanwege de zigzaglooppatronen en het bijbehorende voetenwerk. Voetbalopwarmoefeningen kunnen worden gebruikt om zelfs de kleinste kinderen behendigheid te leren. Boren zoals heen en weer relais die de bal schoppen, kegelzigzag en elke beweging van een andere speler spiegelen, kunnen elk leuk en uitdagend zijn voor kinderen. Honkbal is een geweldige behendigheidsbouwer. Als je kind niet in een team zit, probeer dan deze honkbaloefening genaamd "augurk". Met je kind in het midden, heb een vriend op elk van de twee bases. Uw kind probeert naar een van beide bases te gaan zonder door anderen te worden getagd. Spelers zijn om de beurt in het midden.

Boren met rekwisieten

Agility-oefeningen zijn eenvoudig wanneer je rekwisieten gebruikt. Gebruik een touwladder of een draagbare brandtrapladder die op de grond is gelegd, loop en loop dan één voet en twee voet in elke ‘gat’ (wissel de voorste voet af). Leg in plaats van een ladder een reeks hoelahoepels neer. Maak mini-hindernissen: dit kunnen een springtouw zijn die laag aan twee palen is vastgebonden, of een oude aerobicsstap of babystapje. Laat kinderen hier tijdens een shuttle-run (heen en weer) overheen springen of een voorgeschreven aantal keren op en neer stappen. Weven in en uit een shuttle run gemaakt van drie tot vijf kleine kegels of ballen.

Hindernisbanen

Ontwerp een mini-hindernisbaan en geef kinderen de tijd om te verslaan. Gebruik een combinatie van hellingen, hindernissen en kegels om te springen, over te klimmen of rond te rennen. Laat ze een vlag aan het ene uiteinde van de baan pakken en deze terug naar de finish dragen. Zorg ervoor dat de tijd om te verslaan uitdagend genoeg is om zwaar te zijn, maar niet ontmoedigend. Pas tijden aan voor verschillende leeftijden van kinderen.

Middelen