Info

Oefeningen voor heupinslag

Oefeningen voor heupinslag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heupinslag, soms aangeduid met de medische term femoroacetabulaire inslag, is een afwijking van het heupgewricht. De kogel van het gewricht past niet goed in de kom door de ontwikkeling van botsporen. Daarom wrijven de heupbotten tegen elkaar, waardoor een pijnlijke wrijving ontstaat. Het wrijven van het bot en de abnormale vorm van het heupgewricht kunnen uw bewegingsbereik in het gewricht beperken. Heupinslag kan worden behandeld door fysiotherapie en, indien nodig, een operatie. Oefeningen voor heupinslag vergroten het bewegingsbereik en versterken de heupgewrichten en spieren.

Bewegingsbereik

Bewegingsbereikoefeningen voor de heup nemen het gewricht door zijn natuurlijke bewegingspad. Impingement kan uw flexibiliteit en bewegingsbereik aanzienlijk beperken. Het oefenen van zachte ROM-oefeningen kan uw beweging verbeteren en pijn verlichten. Deze oefeningen kunnen onderdeel zijn van een niet-chirurgisch behandelplan of een preoperatieve stap wanneer chirurgisch herstel vereist is. Voer heuprotatie uit door op je rug te liggen met je knieën gebogen en voeten op de vloer. Laat je rechterbeen langzaam op de grond zakken, terwijl je de knie gebogen houdt. Houd de pose 10 tot 30 seconden vast. Een andere ROM-oefening voor de heupen strekt de flexorspieren. Ga op je rug liggen, buig je knie en breng je knie omhoog naar je borst. Houd 30 seconden vast. Werk altijd langzaam en voorzichtig tijdens bewegingsoefeningen.

Post-Op uitrekken

Postoperatieve rekoefeningen voor heupinslag omvatten ROM-oefeningen zoals de heupflexor en rotatie-rekoefeningen, maar voegt geleidelijk andere oefeningen toe die beweging en stabilisatie verbeteren terwijl u herstelt. Bruggen zijn kernoefeningen die de heupen, rug en buikspieren strekken en versterken. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voetzolen op de vloer. Span je buikspieren aan en til je heupen en bekken van de vloer terwijl je schouders, bovenrug en hoofd stil op de vloer blijven. Houd vijf seconden vast voordat u loslaat; werk tot 10 herhalingen in een set. Oefeningen voor botchirurgie omvatten ook het uitrekken van de quadriceps. Ga op je gezonde kant liggen. Buig de knie aan je gewonde kant en probeer je hiel aan je billen te raken. Houd uw enkel vast voor ondersteuning terwijl u de rek in uw dij en heup voelt.

Versterking

Versterkende oefeningen ondersteunen de spieren rond de heup. Als u een operatie heeft ondergaan voor heupinslag, zult u waarschijnlijk beginnen te versterken in de vierde week van herstel. Oefeningen kunnen weerstand zijkant lopen omvatten. Bind een weerstandsband om je onderbenen. Ga met je benen op schouderbreedte uit elkaar staan ​​met je handen op je heupen. Je voelt de rek in je heupen terwijl je je schrap zet tegen de banden. Windmolens en enkele kniebochten versterken ook je heupen. Ga op één been staan ​​met je rug recht. Buig in de taille op ongeveer 45 graden. Trek voor een windmolenoefeningen uw gewonde been naar achteren uit, zodat uw been, heupen en rug op één lijn liggen. Steek je armen uit, vliegtuigstijl, voor balans. De positie verandert enigszins voor een enkele knikbocht. Plaats het midden van een weerstandsband onder uw gezonde voet en houd de uiteinden vast, een in elke hand. Buig je geblesseerde knie zodat je been een hoek van 90 graden vormt. Trek aan de banden terwijl je balanceert.

Tijdlijn

De meeste mensen die een operatie hebben ondergaan om een ​​heupimpingement te corrigeren, volgen een fysiotherapieoefeningsplan gedurende ten minste zes weken om een ​​goede genezing aan te moedigen. Als u de oefeningen voortzet, kunt u echter het normale bewegingsbereik en de kracht herstellen. Atleten die een heupbotsingsoperatie ondergaan en hun oefeningen bijhouden, kunnen over het algemeen tussen 10 en 16 weken na de operatie terugkeren naar hun sport. Conservatieve, niet-chirurgische behandeling voor botsing kan regelmatig oefeningen omvatten zonder specifieke tijdlijn om het bewegingsbereik te behouden.


Bekijk de video: BESTE OEFENINGEN VOOR GROTERE ARMEN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Perkins

  Mijn excuses, maar naar mijn mening begaat u een fout. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM.

 2. Mazil

  Het spijt me, maar ik heb iets heel anders nodig. Wie kan nog wat zeggen?

 3. Fitz James

  Baby's het hoogste cijfer!!!

 4. Gorboduc

  Je begaat een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 5. Wynchell

  Geweldig, dit is een heel waardevol dingSchrijf een bericht