Info

Oefeningen om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren


Wanneer je aerobics traint, gebruikt je lichaam zuurstof om energie te maken. Het verbeteren van het cardiovasculaire uithoudingsvermogen helpt uw ​​ademhalingssysteem efficiënter te werken en ziekten af ​​te weren. Het verbetert ook uw mentale toestand, verbrandt vet en calorieën en verlaagt de hartslag in rust. Hoewel sommige vormen van aerobe oefeningen meer calorieën verbranden dan andere, kunt u uw algehele cardiovasculaire uithoudingsvermogen verbeteren door verschillende hart-pompende trainingen uit te voeren met lagere intensiteiten en voor langere periodes.

Rennen, joggen en wandelen

Rennen, joggen en wandelen behoren tot de meest populaire vormen van cardiovasculaire oefeningen omdat ze goedkoop zijn en gemakkelijk binnen en buiten te doen zijn. Deze activiteiten verbranden ook veel calorieën; voor de gemiddelde volwassene van 155 pond zijn calorieverbrandingen tussen 350 en 880 calorieën per uur mogelijk en variëren afhankelijk van de snelheid. Hoewel de Centers for Disease Control and Prevention ten minste 150 minuten per week krachtig wandelen met matige intensiteit aanbeveelt, kunt u uw cardiorespiratoire capaciteit geleidelijk verbeteren door de snelheid en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan training geleidelijk te verhogen. Vergeet niet dat u uw aerobe uithoudingsvermogen op lagere intensiteiten en langere tijden werkt; vermijd daarom sprinten en snel joggen die snelle burn-outs veroorzaken.

Dansen

De beste cardiovasculaire oefening is volgens de American Council on Exercise de oefening die je daadwerkelijk zult doen, zolang je minimaal 150 minuten per week traint. Als je een hekel hebt aan joggen maar van dansen houdt, heb je geluk - dansen is een uitstekende cardiovasculaire oefening en gemiddelde volwassenen kunnen maar liefst 420 calorieën per uur verbranden. Veel sportscholen bieden aerobic-groepslessen door instructeurs, zoals Latin, ballroom en hiphop. Muzikaal gedreven en leuk, deze klassen - zoals hardlopen, joggen en wandelen - zorgen voor een constante, caloriearme verbranding. Hoewel veel gymbezoekers zich in het begin misschien dom of onhandig voelen, verbeteren deze feel-good aerobicslessen in eerste instantie het uithoudingsvermogen en de coördinatie.

Kickboxing

Cardio-kickboksen is een andere klasse voor muziekaandrijving die het uithoudingsvermogen verbetert door de hartslag gedurende een langere periode te verhogen. Drie uur cardio-kickboksen per week overschrijdt het minimum van 150 minuten en verbrandt ongeveer 2.100 calorieën. In tegenstelling tot andere soorten cardiovasculaire oefeningen, werkt contactloze cardio-kickboksen actief het bovenlichaam door gesimuleerde stoten, blokkeren en hakken; het verbetert ook de balans door zijn schoppende en springende bewegingen. Naast schoppen, springen, stoten en blokkeren, bevat het ook gemakkelijk uit te voeren oefeningen zoals touwtjespringen, jacks springen en op zijn plaats rennen.

Fietsen en zwemmen

Geef cardiovasculaire oefeningen niet op als u gezondheidsproblemen heeft die invloedrijke fitnessactiviteiten voorkomen. Matig intensief fietsen en zwemmen verbranden elk ongeveer 560 calorieën per uur en bieden cardiotraining die het uithoudingsvermogen verbeteren door de hartslag te verhogen; ze voorkomen ook letsel door stoten te beperken en mogelijk springende en rennende bewegingen te beschadigen. Overweeg om low-impact cardio te combineren met high-impact cardio voor de beste uithoudingsresultaten. U zult niet alleen voorkomen dat u een fitnessplateau bereikt, u houdt uw trainingen interessant. Voor de beste algemene resultaten, beveelt de CDC aan om verschillende cardiovasculaire oefeningen uit te voeren gedurende minimaal 10 minuten per keer; terwijl 150 minuten per week de minimale richtlijn is, verhoogt het verhogen van de trainingsintensiteit en trainen voor langere tijd de grootste winst in uithoudingsvermogen en algehele gezondheid.


Bekijk de video: Beenoefeningen: Jumping Jacks (December 2021).