Info

Oefeningen om snel gewicht te verliezen voor zwaarlijvige mensen


Obesitas is een factor die bijdraagt ​​aan diabetes, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Door een trainingsprogramma te starten en af ​​te vallen, vermindert u het risico op chronische ziekten, vermindert u angst of depressie en voelt u zich alleen maar beter. Meer calorieën verbranden dan je verbruikt is de enige manier om af te vallen. Gezond eten in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is de meest efficiënte en snelste manier om gewicht te verliezen. In het begin moeten zwaarlijvige mensen zich vier tot vijf dagen per week concentreren op een aerobisch oefenprogramma met lage impact en lage intensiteit.

Voordat je start

Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint, vooral als u onder medisch toezicht staat of medicijnen gebruikt. Koop comfortabele trainingskleding waarmee de luchtstroom je koel houdt tijdens het sporten. Om letsel te voorkomen, moet u altijd opwarmen met een paar eenvoudige rekoefeningen voordat u gaat trainen en als afkoeling na het sporten. Vergeet ook niet om water mee te nemen om u te helpen gehydrateerd te blijven tijdens uw training.

Wandeloefeningen

Lopen is een oefening met weinig impact die je overal kunt doen. Zorg voor een paar goede schokabsorberende wandelschoenen. Begin langzaam in je buurt rond te lopen om je uithoudingsvermogen te bepalen. Bergop lopen verbrandt meer calorieën dan op een vlakke ondergrond lopen. De snelste manier voor zwaarlijvige mensen om te trainen, is door gedurende minstens vijf dagen per week gedurende 30 minuten per dag fysieke activiteit te behouden, volgens het American College of Sports Medicine of ACSM. In het begin kunnen sommige zwaarlijvige mensen 30 minuten moeite hebben met lopen. Je kunt dit overdag opdelen door verschillende korte wandelingen van vijf tot 10 minuten te maken. Andere loopoefeningen zijn onder meer het vasthouden van lichte kilo's tijdens het wandelen, wandelen op een loopband of wandelen.

Water oefeningen

Wateroefeningen hebben weinig impact en belasten uw gewrichten minder. Zeer zwaarlijvige mensen kunnen moeite hebben met bewegen omdat het pijnlijk is voor hun gewrichten. Wateraerobics, zwemmen en gewoon wandelen in water zijn niet zwaar en dragen bij aan flexibiliteit. Dit betekent dat uw gewrichten geen last hebben van beukende en stoten die andere oefeningen op het land kunnen veroorzaken. Water houdt je ook koel, waardoor je langer calorieën kunt verbranden.

Sit-Down Oefeningen

Sit-down oefeningen hebben weinig impact en zijn een goed alternatief voor oudere mensen met obesitas en mensen met ernstig overgewicht. Stoeloefeningen omvatten armverhogingen, beenliften en enkele weerstandsoefeningen met behulp van lichte gewichten of soepblikken. Begin langzaam en verhoog geleidelijk het aantal herhalingen met als doel gewicht toe te voegen voor weerstand. Zwaarlijvige mensen kunnen meer calorieën verbranden door spiermassa op te bouwen door weerstandstraining.

Groepsoefeningen

Groepsoefeningen duren meestal 30 tot 60 minuten, waardoor zwaarlijvige mensen snel afvallen. Mensen met extreem zwaarlijvigheid moeten langzaam beginnen, het uithoudingsvermogen en de conditie verbeteren voordat ze een aerobe les volgen. Zwaarlijvige mensen zijn meer vatbaar voor hitte-uitputting vanwege het beperkte vermogen om zich aan te passen aan temperatuurveranderingen, volgens ACSM. Daarom is het belangrijk om lichte kleding te dragen, gehydrateerd te blijven en indien nodig pauzes te nemen. Begin aërobe lessen zijn bedoeld voor mensen die net aan een nieuwe trainingsroutine beginnen, maar controleer de moeilijkheidsgraad en het fitnessniveau van de klas voordat ze zich inschrijven. De meeste groepslessen gaan uit van een zekere mate van flexibiliteit en fitness, en zijn beter voor mensen met obesitas die al een uithoudingsvermogen hebben ontwikkeld.


Bekijk de video: Buikvet Verbranden - Thuis Training! (December 2021).