Info

Oefeningen voor mannen ouder dan 40 om weer in vorm te komen

Oefeningen voor mannen ouder dan 40 om weer in vorm te komen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mannen ouder dan 40 kunnen elke 10 jaar 8 procent of meer van hun spiermassa verliezen. Terug in vorm komen lijkt misschien een monumentale taak als u sedentair bent geweest of niet vaak sport. Je kunt het doen als je bereid bent om tijd en moeite te steken. De beste trainingsroutine voor mannen ouder dan 40 jaar omvat krachttraining, flexibiliteitsoefeningen en cardiovasculaire oefeningen. Raadpleeg uw zorgverlener voordat u met een trainingsprogramma begint.

Krachttraining

Krachttraining is essentieel om verlies van spiermassa te voorkomen en spierkracht te vergroten. Een krachttraining om na 40 jaar weer in vorm te komen, moet oefeningen voor alle spiergroepen omvatten. Roteer je spieren volgens een schema met een rustdag tussen het trainen van spiergroepen. Halters, halters en oefeningen voor krachttraining kunnen u helpen een slanker, sterker lichaam te bereiken. Lichaamsgewichtoefeningen, inclusief squats, crunches en plankoefeningen, moeten worden opgenomen in uw krachttraining. Begin langzaam door acht tot 10 herhalingen van krachtoefeningen te doen. Verhoog het gewicht of de herhalingen naarmate je sterker wordt.

Cardio

Cardiovasculaire of aerobe oefening is een noodzakelijk onderdeel van elke trainingsroutine. Cardio-oefeningen verhogen uw hartslag en ademhaling. Je verbrandt vet terwijl je kracht en uithoudingsvermogen opbouwt. Probeer elke dag minimaal 30 minuten matige aerobe oefeningen te krijgen. Zwemmen, wandelen, joggen en rennen zijn goede aerobe oefeningen. Gym trainingen voor cardio omvatten het rijden op een hometrainer, met behulp van een loopband, trap-stap of elliptische machine.

Flexibiliteit

Rekoefeningen verbeteren uw gewrichtsflexibiliteit en bewegingsbereik. Het strekken van uw spieren na het opwarmen kan het risico op spierbelasting of gewrichtsblessures verminderen. Stretching bereidt je spieren ook voor op zwaardere oefeningen, zoals gewichtheffen of weerstandsbandoefeningen, voor betere atletische prestaties. Strek uw spieren na een trainingssessie om uw lichaam af te koelen en begin met het spierweefselherstelproces na zware inspanning.

Opwarmen en afkoelen

Opwarmen voor het sporten om uw lichaam voor te bereiden op meer inspannende oefeningen. Opwarmen verhoogt geleidelijk uw hartslag en verhoogt de bloedstroom naar alle delen van uw lichaam. Opwarmroutines helpen ook het risico op spierspanning of een verstuikt gewricht te verminderen. Opwarmen voor krachttraining door de bewegingen van hefgewichten te doorlopen zonder de gewichten. Als je van plan bent om te rennen, loop dan ongeveer vijf minuten stevig voordat je begint met hardlopen. Koel af door uw trainingsroutine rustig te doen gedurende de laatste 10 minuten van uw training. Lopers kunnen afkoelen door 10 minuten te lopen.

Middelen


Bekijk de video: Beginner workout Vetvetbranding, Buik, Billen en Benen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Maelisa

  Ik denk dat je het fout hebt. Laten we bespreken.

 2. Kajigul

  In principe ben ik het ermee eens

 3. Warren

  Dit duurde niet.

 4. Gilmore

  parafrase alstublieft

 5. Sage

  Ook dat we zonder jouw een heel goed idee zouden zijnSchrijf een bericht