Info

Oefeningen voor gevoelloosheid in de handen

Oefeningen voor gevoelloosheid in de handen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tal van gezondheidsproblemen kunnen gevoelloosheid in de handen veroorzaken. Voor sommigen is oefening geschikt; voor anderen kan oefening de zaken erger maken. Directe zenuwbeschadiging of structurele veranderingen waarbij gewrichten, pezen of ligamenten betrokken zijn die de zenuwen onder druk zetten, kunnen gevoelloosheid veroorzaken. Ziekten zoals diabetes type 2 of de ziekte van Raynaud kunnen ook de zenuwen beschadigen. Gevoelloosheid treedt vaak op in combinatie met tintelingen of elektrische schoksensaties. Vraag uw arts voordat u oefeningen doet om gevoelloosheid in uw handen of vingers te behandelen.

Waarom gevoelloosheid optreedt

Zenuwcompressie veroorzaakt gevoelloosheid in de handen. Handworteltunnel, het meest voorkomende type zenuwcompressie en hand gevoelloosheid, volgens het University of Chicago Center for Perifere Neuropathy, volgt vaak repetitieve bewegingsactiviteiten. Wanneer u een beweging herhaalt, vooral een die uw handen in een onnatuurlijke positie plaatst of die abnormale stress veroorzaakt, ontwikkelt u microscopische tranen in de pezen en ligamenten. Zwelling ontwikkelt zich in het gewonde gebied, dat de zenuwen comprimeert en hun normale werking beïnvloedt. Hoge bloedglucosewaarden bij diabetes kunnen zenuwen over het hele lichaam beschadigen; 60 tot 70 procent van de diabetici ontwikkelt een soort neuropathie, meldt de National Diabetes Information Clearinghouse. Sommige geneesmiddelen voor chemotherapie kunnen gevoelloosheid veroorzaken bij de ziekte van Raynaud, een soort vasospasme; alcoholisme beschadigt ook zenuwen en kan leiden tot gevoelloosheid.

Wanneer trainen

Oefening kan sommige maar niet alle soorten gevoelloosheid in uw handen helpen. Het grootste risico van het uitoefenen van een beschadigd gebied is de mogelijkheid om de schade te vergroten. In veel gevallen adviseren artsen om een ​​geïrriteerd gebied te laten rusten in plaats van het uit te oefenen en verdere schade te riskeren. Zodra de zwelling en irritatie verdwijnen en de schade begint te genezen, kunnen zachte bewegingsoefeningen ervoor zorgen dat het gebied niet stijf en moeilijk te gebruiken wordt. Om te weten wat voor soort oefeningen u moet doen om gevoelloosheid te behandelen, moet u weten welke zenuw is beschadigd en hoe uw hand deze kan beïnvloeden. Doe alleen oefeningen die uw arts of fysiotherapeut aanbeveelt.

Soorten oefeningen

Peesglijdende of zenuwglijdende oefeningen helpen de pezen en zenuwen in hun juiste positie te brengen door ze voorzichtig uit te rekken. Zenuwglijdende oefeningen, zoals je pols en vingers naar je lichaam krullen, ze vervolgens volledig openen en uitbreiden, gevolgd door het buigen van de elleboog, kunnen de beklemming van de ulnaire zenuw helpen. Zenuwglijdende oefeningen kunnen de mediane zenuw in sommige gevallen soepeler door de carpale tunnel en onder het transversale carpale ligament bewegen. Maar het kan dingen erger maken bij anderen, door de zenuw te overstrekken of te irriteren, waarschuwt MayoClinic.com. In sommige gevallen kunt u uw armen en vingers vaak strekken. Als u de ziekte van Raynaud heeft, die vasospasme van de arteriële bloedvaten veroorzaakt die een verminderde bloedtoevoer naar een gebied veroorzaakt, kan het regelmatig bewegen van uw vingers of handen helpen om de bloedsomloop in beweging te houden.

Andere opties

In sommige gevallen hangt de behandeling van gevoelloosheid meer af van wat u niet moet doen dan van oefeningen. De oplossing kan zo simpel zijn als niet op uw ellebogen leunen, als u gevoelloosheid in uw vingers heeft als gevolg van compressie van de ulnaire zenuw. Juiste handpositionering wanneer u repetitieve bewegingen maakt, kan opnieuw letsel voorkomen. Het dragen van een brace, het gebruik van een armleuning of het veranderen van de hoogte van uw stoel kan helpen compressie om uw pols of in uw hand te voorkomen. Het verlagen van uw bloedglucosewaarden kan diabetische neuropathie verbeteren.


Bekijk de video: Tekenen die wijzen op een slechte bloedsomloop (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Row

  Ik vind dit onderwerp leuk

 2. Procrustes

  Dit is een zeer waardevol bericht

 3. Baram

  Uitstekende zin en het is naar behoren

 4. Joanie

  Dit is de gewone conventie

 5. Barend

  Mijn excuses, maar u kunt niet iets meer in detail schilderen.Schrijf een bericht