Info

Oefeningen voor Psoas Major & Iliacus

Oefeningen voor Psoas Major & Iliacus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De psoas major en iliacus spieren, ook wel iliopsoas genoemd, zijn belangrijke heupflexoren. De iliacus is afkomstig van het binnenoppervlak van het bekken. De psoas komt voort uit de lumbale wervelkolom. De twee spieren delen een gemeenschappelijke insertie op het bovenbeen. Wanneer ze samentrekken, trekken ze de voorkant van de dij en de romp naar elkaar toe en buigen ze het heupgewricht.

Liggende been heft op

Been verhoogt verhoogt de iliopsoas. Begin op je rug op een mat te liggen. Plaats uw handen onder uw billen om uw bekken te stabiliseren. Trek uw knieën naar uw borst toe zonder uw onderrug te laten optillen en strek uw benen vervolgens terug naar de beginpositie. Probeer de oefening met rechte benen om de weerstand te vergroten. Om de moeilijkheid te vergroten, leg je been op een hellingbord. Hoe steiler de hoek van het bord, hoe uitdagender de oefening zal zijn.

Hangende poot heft op

Hangende beenverhogingen richten zich ook op de iliacus en psoas-majoor. Begin op te hangen aan een trekbalk met een bovenhandse greep. Je handen moeten iets breder zijn dan schouderbreedte. Buig je knieën, trek ze naar heuphoogte of hoger en strek je benen naar beneden om terug te keren naar verticaal. Om de weerstand te vergroten, houd je benen recht terwijl je ze optilt. Een variatie op deze oefening kan worden gedaan met behulp van ab-riemen om je armen te ondersteunen.

Sit ups

Situps richten zich zowel op de buikspieren als op de iliacus en psoas major. Ga op je rug op een mat liggen. Buig je knieën en plaats je voeten op de vloer. Breng je vingers achter je hoofd. Krul je bovenlichaam omhoog van de mat en vervolgens naar beneden. Als je voeten van de vloer komen, haak je je voeten onder een steun of laat je partner ze vasthouden. Doe situps op een hellend bord om de moeilijkheid te vergroten.

Scissor Kicks

Schaarschoppen werken je iliopso's door een kort bewegingsbereik. Begin met op je rug liggen op een mat. Plaats uw handen onder uw billen om uw bekken te stabiliseren. Til een been op van de vloer en houd de knie recht. Til het andere been iets van de vloer. Verander de positie van de benen en ga door, wissel benen af ​​in een schaar-schopbeweging. Om de oefening gemakkelijker te maken, laat je hielen afwisselend de vloer raken bij elke herhaling.


Bekijk de video: Deze spier psoas major kan RUGPIJN veroorzaken! (Mei 2022).