Info

Verandert afwisselend hardlopen en wandelen vet?


Het is algemeen bekend dat hardlopen een effectieve manier is om calorieën en vet te verbranden. Verwerp lichtere aerobe oefeningen zoals wandelen echter niet als een te trage activiteit om een ​​rol te spelen bij het bereiken van een optimaal gewicht. Hoewel hardlopen je helpt om sneller calorieën te verbranden dan lopen, is een intervalworkout waarin je hardlopen en wandelen afwisselt een ideale manier om je training te verlengen.

Rennen

Hardlopen is een van de beste manieren om in een korte periode een groot aantal calorieën te verbranden, op voorwaarde dat u een hoge snelheid kunt behouden; hoe sneller je rent, hoe meer calorieën je verbrandt. Een persoon die 155 pond weegt en 30 minuten hardloopt, kan 298 calorieën verbranden wanneer hij 5 mph, 372 bij 6 mph en 465 bij 7,5 mph loopt. Als je niet genoeg tijd hebt om te rennen, overweeg dan een reeks korte sprints, die ook effectief zijn om je te helpen vet te verbranden. Volgens het American College of Sports Medicine verhoogt korte-burst-oefening, ook bekend als intensieve intervaltraining, je metabolisme om je te helpen extra calorieën te verbranden tot 24 uur na het beëindigen van je training.

Wandelen

Lopen helpt je niet om calorieën net zo snel te verbranden als hardlopen, maar het is ideaal voor mensen die niet meer dan een paar minuten achter elkaar willen rennen of moeite hebben met hardlopen. Iemand die 155 pond weegt en 30 minuten met 3,5, 4 of 4,5 mph loopt, verbrandt respectievelijk 149, 167 of 186 calorieën. Wanneer je wandelen combineert met intensieve intervaltraining, is wandelen een effectieve manier om tussen sprints te rusten zonder je training daadwerkelijk te stoppen.

Lopen en rennen combineren

Je wilt misschien in vorm komen door te rennen, maar als je niet in staat bent om een ​​consistent tempo aan te houden voor de duur van je training, is het gemakkelijk om ontmoedigd te raken en te stoppen. Zelfs als je maar vijf minuten achter elkaar kunt rennen, probeer dan een interval van vijf minuten rennen en wandelen, afwisselend een uur lang. Als je 155 pond weegt en een uur hardloopt op 5 mph afgewisseld met gelijke intervallen van vijf minuten lopen op 3,5 mph, verbrand je 447 calorieën. Het American College of Sports Medicine en de American Council on Exercise raden aan om je training te verkorten tot tussen de 20 en 25 minuten en afwisselend wandelen en sprinten. Probeer 60 seconden per keer te sprinten en loop een of twee minuten, afhankelijk van hoe lang je moet herstellen.

Loopbanden

Buiten rennen is niet de enige manier om rennen en wandelen af ​​te wisselen. Als u een loopband thuis of in een sportschool gebruikt, kunnen er intervalinstellingen zijn die u kunt aanpassen. Intervalinstellingen zijn ideaal als u een paar minuten wilt rennen en dan een paar minuten wilt lopen om op adem te komen en uw lichaam een ​​lichte uitstel te geven zonder de training daadwerkelijk te stoppen. Zoals met elk type oefening, bespreek uw geplande trainingsschema met een arts voordat u begint.