Info

Oefeningen voor senioren om op te staan ​​van stoel tot staan


Opstaan ​​na het zitten in een stoel kan moeilijk worden naarmate je ouder wordt, vooral na een blessure of een operatie. Als je eenmaal voldoende hersteld bent om te beginnen met trainen, begin je langzaam om de spieren op te bouwen die nodig zijn om te kunnen staan. Voer enkele van deze oefeningen tijdens het zitten uit om de spieren te helpen opbouwen die nodig zijn om u in een staande positie te trekken.

Maag

Je buikspieren helpen je heupen omhoog te trekken en je rug te stabiliseren terwijl je rechtop gaat zitten. Warm deze spieren op en versterk ze door een zit-en-reikoefening uit te voeren. Ga naar voren op de stoel en strek je benen voor je uit. Til je armen over je hoofd en buig in de taille, voorover leunend om je tenen aan te raken. Span uw buikspieren aan om uzelf recht in de stoel te trekken en houd uw armen recht boven uw hoofd. Als je je tenen niet kunt bereiken wanneer je met deze oefening begint, raak dan je schenen aan, dan je enkels en werk je een weg naar de tenen.

Dijen en billen

Je kunt je benen en gluteusspieren trainen terwijl je nog zit om je lichaam voor te bereiden op opstaan. Zet je voeten op heupbreedte uit elkaar op de vloer en houd je rug recht. Druk met je hielen naar beneden, span je benen en bilspieren aan. Houd drie seconden vast en laat vervolgens los.

Benen

Train je benen door in een stoel te zitten met je voeten op de vloer. Til een been zo hoog als je kunt; het moet op zijn minst evenwijdig aan de vloer zijn, hoewel het hoger is zodat uw dij de stoel verlaat is het beste. Herhaal dit met het andere been. Werk de achterkant van je benen door achter de stoel te staan ​​en vast te houden voor evenwicht. Til een been achter je op terwijl je je rug recht houdt en herhaal dan met het andere been.

Stoel Squats

Wanneer je je spieren hebt opgewarmd, is stoel squats de beste oefening om je te helpen zonder moeite op te staan ​​uit een stoel. Leg meerdere kussens op de stoel en ga dan voor de stoel staan ​​met uw rug er naar toe. Buig je knieën en laat je lichaam zakken totdat je billen de kussens raken en ga dan weer rechtop staan. Begin door iemand je handen voor balans te laten houden, en werk dan op naar de squats met je handen voor je of gekruist over je borst. Verwijder één kussen per keer als je sterker wordt, waardoor je lichaam lager moet hurken. Ga door totdat je op de stoel gaat zitten voordat je je lichaam weer rechtop zet.


Bekijk de video: Cordaan in beweging oefeningen in de stoel (November 2021).