Info

Oefeningen om te doen terwijl je voor langere intervallen staat


Staan hoeft niet onproductief te zijn. Als je voor je werk lange tijd moet staan, oefen dan wat oefening om je dag te beëindigen en je lichaam weer op te laden. Dezelfde oefeningen zijn handig als je lange tijd in de rij moet staan, met de toegevoegde bonus van het helpen verlichten van de verveling die gepaard gaat met wachten. Je krijgt het voordeel van lichamelijke inspanning en je verbrandt ook calorieën.

Loop op zijn plaats

Loop op zijn plaats terwijl je staat. Het verhogen van het aantal stappen dat u gedurende de dag neemt, kan u helpen een gezond gewicht te behouden en uw risico op chronische gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen te verminderen, volgens de "American Journal of Clinical Nutrition." Enkele minuten lopen terwijl je staat, telt mee voor de 2 uur en 30 minuten wekelijkse oefening die je zou moeten krijgen voor een optimale gezondheid.

Squats en Lunges

Om een ​​squat te doen, ga je staan ​​met je voeten gespreid en je armen langs je lichaam. Buig je knieën en je heupen tegelijkertijd en laat je lichaam naar de vloer zakken. Stop wanneer je dijen parallel zijn met de vloer. Houd ingedrukt en keer terug naar uw startpositie. Doe acht tot 12 squats. Om een ​​uitval te doen, ga met je voeten tegen elkaar staan ​​en je armen naar beneden langs je lichaam. Zet een voet voor je en buig het been totdat de dij evenwijdig is aan de vloer. Houd ingedrukt en keer terug naar uw startpositie. Herhaal acht tot 12 keer met elk been.

Bovenlichaam Oefeningen

Til je schouders op naar je oren en rol ze naar achteren. Schouderbroodjes kunnen helpen gespannen spieren te ontspannen, wat gebruikelijk is wanneer u langere tijd staat. Ga met je voeten tegen elkaar staan ​​en je armen langs je lichaam. Draai je bovenlichaam voorzichtig zonder je benen en voeten te bewegen. Deze oefening werkt je buik- en rugspieren. Als je in een lange rij in de supermarkt staat, doe je biceps-krullen met de blikken uit je winkelwagentje of houd je een blik in elke hand en steek je je armen meerdere keren over je hoofd. Doe staande borstrek om uw borstspieren te versterken. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan ​​en je handen langs je lichaam. Laat je schouderbladen zakken, draai je schouders en til je borst op en uit. Houd 15 tot 30 seconden vast en herhaal dit twee tot vier keer.

Stretches

Doe staande kalf verhoogt. Ga staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je armen langs je lichaam. Ga op je tenen staan ​​en houd een seconde of twee vast. Herhaal dit zo vaak als je kunt om je onderbenen te spannen. Als je moeite hebt om te balanceren, plaats jezelf dan tegen een muur als er een beschikbaar is. Ga met je voeten tegen elkaar staan ​​en trek een voet omhoog naar je billen. Je zou de rek in je hamstringspieren moeten voelen. Houd twee of drie seconden vast en herhaal met het andere been. Til één been zo hoog mogelijk voor je uit. Houd gedurende drie seconden en lager vast. Herhaal met het andere been. Houd een arm voor je lichaam en zet hem vast met de andere arm. Trek je arm naar voren totdat je de rek in de achterkant van je armen voelt. Herhaal dit met de andere arm.

Overwegingen

Voeg geen nieuwe oefeningen toe aan uw trainingsroutine zonder eerst uw arts te raadplegen. Als een van deze oefeningen pijn veroorzaakt, stop dan en neem een ​​pauze. Neem contact op met uw arts als de pijn aanhoudt. Let op uw omgeving als u tijdens het staan ​​aan het sporten bent. Zoek naar obstakels, zoals muren in de buurt, gladde vloeren of dicht opeengepakte mensen, die letsel kunnen veroorzaken. Doe geen oefeningen als u niet voldoende ruimte hebt om dit te doen.


Bekijk de video: Sneller hardlopen? Doe een intensieve intervaltraining (Januari- 2022).