Info

Oefeningen om spieren voor balletdansers te versterken


De paradox van het gebruik van de opkomst is dat het fysiologisch onnatuurlijk is, maar een goede opkomst maakt het ballet uniek en laat een danser in alle richtingen bewegen. Als het niet uit de juiste spieren komt, kan het de verkeerde overwerken. Daarom is het belangrijk om bewust de heupabductors en gluteale spieren te betrekken bij de opkomst. Om de juiste spieren te versterken, wilt u sporten en strekken.

Ruitenwissers

Deze oefening is een goede warming-up voor wisselspieren. Ga staan ​​met de voeten parallel en dichterbij dan op heupafstand van elkaar. Schommel je gewicht terug naar je hielen. Gebruik de spieren van je buitenste dijen en billen en draai je voeten naar buiten in de eerste positie. Waaiervoeten in en uit als ruitenwissers. Zorg ervoor dat de beweging van je bovenbenen en billen komt en niet van je knieën. Herhaal beweging 16 keer.

Tendu En Qua

Begin in de eerste positie met de hielen tegen elkaar en de tenen naar buiten. Voer een pees uit met je rechterbeen gestrekt en de tenen in de richting van de vloer. Houd je tenen op de grond; gebruik uw rechterheupontvoerders en gluteale spieren; en draai je rechterbeen naar binnen totdat je je rechterheupadductoren aangrijpt. Draai het been acht keer in en uit. Het patroon voor deze oefening is ‘qua qua’, wat betekent dat alle kanten ’. Herhaal dus de beweging in de voorkant, zijkant, achterkant, zijkant voor elk been.

Flex Opkomst

Ga op je rug liggen en breng beide benen in een L-vorm van een hoek van 90 graden. Houd benen naar binnen gedraaid, buig je voeten en trek je kernspieren aan via je bekkenbodem en lage rug. Gebruik je heupabductor en gluteale spieren en draai je benen samen met hielen naar buiten. Herhaal 16 keer.

Voorwaartse stretch

Wanneer je je opkomstspieren samentrekt, worden ze korter. Het is dus belangrijk om die spieren na het sporten te strekken om ze te verlengen. Zonder te rekken zul je na verloop van tijd kracht verliezen. Breng in een gekruiste beenpositie uw rechterknie naar het midden en stapel de andere bovenop om de gekruiste beenhouding aan te spannen. Verleng je ruggengraat om je lichaam op te tillen en naar voren te vouwen vanuit je heupen. Houd 30 tot 90 seconden vast.

Figuur vier

Ga op je rug liggen met opgetrokken knieën en voeten op de vloer. Til je rechter enkel op en laat het op je linkerdij rusten om op een ondersteboven figuur vier te lijken. Reik beide handen rond de achterkant van de linker dij met je rechterarm door de driehoek gemaakt met je rechterbeen. Til je linkervoet op en trek je dij naar je borst. Houd 30 tot 90 seconden vast. Herhaal aan de linkerkant.


Bekijk de video: Afvallen Buik . Dansen. De Beste Work Out Voor Een SEXY Buik! (December 2021).