Info

Wat zijn de oefeningen voor elk van de drie stompe spieren?

Wat zijn de oefeningen voor elk van de drie stompe spieren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De kolf bestaat uit drie gluteale spieren: de gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus. De gluteus maximus, bovenop de gluteus medius, dient als de hoofdbilspier en de grootste spier van het lichaam. Wanneer je de bilspieren traint, is dit de hoofdspier die je bouwt voor vorm. De gluteus medius en minimus spieren helpen je je evenwicht te bewaren. Oefeningen die zich richten op de billen doen dit door deze drie spieren te isoleren.

Gluteal Curl

Een gluteale krul richt zich op de gluteus maximus-spier. U hebt een 1-pond halter nodig om achter uw knie te plaatsen en een oefenmat of handdoek. Plaats uw halter achter de rechterknie met uw hoofd op gevouwen armen en uw lichaam op een vlakke ondergrond. Je onderrug en bekken moeten in de vloer worden gedrukt. Til je rechterbeen voorzichtig een paar centimeter van de vloer en laat het dan weer zakken. Herhaal dit 20 keer en wissel dan van been.

Heuprotatie

Uitgaande van een push-up positie, adem uit en buig je linkerknie naar voren totdat deze de mat raakt. Het moet zich direct onder uw buik bevinden. Houd je heupen en rug recht en je rechter gestrekte been naar achteren, terwijl je je gewicht ondersteunt met je armen. Draai je heup naar binnen totdat deze je rechter oksel raakt en beweeg deze vervolgens naar buiten naar je linkerkant. Draai de heup totdat u beweging in uw rug voelt en stop dan. Herhaal met het andere been. Deze oefening versterkt de gluteus medius en minimus spieren.

Lichaamsgewicht Squat

Een eenvoudige beginnersoefening gericht op de gluteus maximus-spier, de squat lichaamsgewicht vereist geen speciale apparatuur om een ​​stevige achterkant op te bouwen. Span je buikspieren aan en strek je rug. Plaats uw voeten iets breder dan schouderbreedte uit elkaar, met uw armen langs uw zij. Begin tijdens het inhaleren door je billen te laten zakken. Pas op dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Terwijl je je buik strak houdt, adem je uit terwijl je je lichaam optilt. Vergeet niet om tijdens de oefening uw rug en hoofd recht te houden.

Liggende heupabductie

De zijdelingse heupabductieoefening werkt de gluteus medius en minimus spieren en, omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is, is deze oefening zowel economisch als handig. Ga op je zij liggen met je voeten op elkaar. Plaats een arm onder je hoofd en de andere op je heup, span je buikspieren aan en adem in. Houd je voet en knie recht en adem uit terwijl je je been optilt. Laat je been zakken zodra je weerstand voelt in je onderrug of schuine kanten. Wissel van kant en herhaal deze oefening.

Middelen


Bekijk de video: OEFENING VOOR SCHOUDERPIJN! Solid Performance (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rush

  de prachtige zin en komt op het juiste moment

 2. Aethelweard

  Het is moeilijk te zeggen.

 3. Arnatt

  Maar waar de logica?

 4. Brandeles

  Ik zal het weten, heel erg bedankt voor de uitleg.

 5. Cottus

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 6. Xenophon

  Volgens mij heb je het mis. Ik kan mijn positie verdedigen.Schrijf een bericht