Info

Hoe snel kunt u een verschil merken bij het doen van trainingen?


Je kraakt en draait trouw bij elke training en vraagt ​​je af wanneer alle moeite loont. Oefening kost tijd om te verschijnen als veranderingen in je lichaam, vooral als het gaat om de buik. Hoe snel u een verschil opmerkt, hangt af van uw doelen, genetica en levensstijlgewoonten.

Spotreductie

Als je probeert je weg te banen naar een vlakkere, afgezwakte buik, maar nog steeds extra gewicht draagt, voer je een verloren strijd. Spotreductie is niet mogelijk, ongeacht het aantal weken of maanden dat u uw buikspiertraining uitvoert. De enige manier om van het slab op je buik af te komen, is door je buikspieroefeningen te combineren met algeheel vetverlies. Je buikspiertraining bouwt misschien sterke buikspieren, maar ze rusten onder een laag vet.

Vetverlies

Als u een ab-routine uitvoert in combinatie met een caloriearm, gezond dieet en cardiovasculaire oefeningen, zult u na verloop van tijd resultaten gaan zien. De hoeveelheid tijd die nodig is om te verschijnen als een slanker midden hangt af van hoeveel gewicht je moet verliezen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om uw gewichtsverlies op 1 of 2 pond per week te houden. Om 10 pond te verliezen - een merkbaar bedrag voor veel mensen - heb je minstens vijf weken nodig om je inspanningen te laten zien. Hoe meer gewicht je moet verliezen, hoe langer het duurt voordat merkbare veranderingen optreden. Sommige lichaamstypes zijn koppiger als het gaat om vetverlies rond het midden. Mannen en postmenopauzale vrouwen slaan meestal meer vet op in het midden, waardoor het moeilijker wordt om zichtbare resultaten van uw buikspieroefeningen te zien. Als je achter een sixpack aan zit, moet je misschien nog langer wachten. De American Council on Exercise merkt op dat mensen met wasbord-abs meestal een percentage atletisch lichaamsvet hebben: 14 tot 20 procent voor vrouwen en 6 tot 13 procent voor mannen.

Genetica en training

Sommige mensen zijn gewoon gezegend met een lichaam dat snel spieren opbouwt. Als gevolg hiervan zullen hun inspanningen voor de buiktraining sneller verschijnen dan de inspanningen van andere mensen. De soorten ab-oefeningen die u doet, zijn ook van belang. Als u eenvoudig aan het kraken bent, bereikt u mogelijk niet snel merkbare resultaten. Een uitgebalanceerde routine die alle belangrijke buikspieren aanpakt, inclusief de rectus abdominis aan de voorkant van de buikspieren, de interne transversale abdominis en de zij-schuine randen, zullen snellere resultaten opleveren. Omvat planken, zijplanken en antirotatiebewegingen samen met meer traditionele crunches, hangende beenverhogingen en fietsmanoeuvres. Laat een dag vrij tussen zware buikspieroefeningen - deze spieren hebben 48 uur nodig om op te bouwen en te herstellen, net als de andere spieren in het lichaam.

Core kracht

Als je doel is om de kernkracht te verbeteren voor een betere dagelijkse functie en atletische prestaties, verschijnen de resultaten van je ab-trainingen over vier tot acht weken. Kernsterkte verbetert uw balans en stabiliteit, voorkomt vallen en verbetert de behendigheid. Een sterke kern kan u ook beschermen tegen rugpijn en letsel. Om de kern te werken, moet je de spieren van de buikspieren en de onderrug aanspreken. Planken en spinale uitbreidingen zijn voorbeelden van grondige kernoefeningen. Uw resultaten worden alleen weergegeven als u zich vastlegt op een regelmatige, consistente routine en kunnen op kleine manieren worden weergegeven. Misschien vindt u het gemakkelijker om uit uw stoel te komen of dat uw lage rug niet zo snel vermoeid raakt na een dag staan.


Bekijk de video: The Perfect Push Up. Do it right! (Januari- 2022).