Info

Fast Pitch versus Slow Pitch Bats


Softbal is er in twee varianten, slow-pitch en fast-pitch. Hoewel het basisspel in beide gevallen hetzelfde is, zijn er belangrijke verschillen. Omdat de toonhoogte bij elk type softbal anders is, zijn de vleermuizen iets anders ontworpen. Ze variëren in gebruik, gewicht en grootte. Omdat ze verschillen, is het belangrijk om de juiste vleermuis te gebruiken voor het juiste spel.

Gebruik

Hoewel fast-pitch en slow-pitch beide versies van softbal zijn, verandert de pitching-snelheid het spel aanzienlijk. Een trage worp is ontworpen om een ​​bal te slaan die rond 25 km / u reist. Fast-pitch vleermuizen zijn ontworpen om ballen te raken die meer dan 80 km / u reizen. Daarom zijn vleermuizen met snelle worp ontworpen voor snelheid en snelle reactie, terwijl vleermuizen met lage worp zijn ontworpen voor het slaan van de bal.

Gewicht

Volgens fysicus Daniel A. Russell van de Pennsylvania State University zijn softbal-vleermuizen met een snelle pitch meestal lichter dan vleermuizen met een trage pitch. Dit komt omdat een lichtere vleermuis de slagman in staat stelt sneller te reageren op een snel bewegende toonhoogte. Snelle pitch vleermuizen variëren van 23 ounces tot 28 ounces, terwijl langzame pitch vleermuizen lopen van 26 ounces tot 30 ounces. Traditioneel waren langwerpige vleermuizen nog zwaarder, variërend van 34 ounces tot 38 ounces in de jaren 1970 en 1980.

Grootte

Slow-pitch en fast-pitch vleermuizen zijn bijna identiek in lengte, en er is veel overlap in hun groottebereik. Slow-pitch softbal vleermuizen variëren van 33 inch tot 34 inch lang. Snelle pekvleermuizen hebben een iets groter bereik - ze kunnen iets korter zijn, met een bereik van 32 inch tot 34 inch. Zowel langzame als snelle toonhoogte hebben een smalle vatdiameter van 2,25 inch.

Bat keuze

Het is belangrijk om de juiste vleermuis te gebruiken voor het type softbal dat je speelt. Volgens natuurkundige Daniel A. Russell van Pennsylvania State University is het mogelijk om een ​​snelle worp te gebruiken voor slow-pitch softbal, maar het is niet aan te raden. Volgens Russell zal een lichtere snelle worp waarschijnlijk worden beschadigd als je deze gebruikt voor softbal met een lage worp. Je kunt een trage worp gebruiken voor softbal met een snelle worp, maar dit zou je reactietijd verkorten en het moeilijk maken om de bal te raken.


Bekijk de video: What Are Fast-Pitch Bats? Softball Lessons (December 2021).