Info

Vrouwelijke gymnastiektrainingen


Vrouwelijke turners zijn ongelooflijke atleten. Pond voor pond, vrouwelijke turners zijn misschien wel enkele van de sterkste atleten ter wereld. Het bouwen van een sterk en evenwichtig lichaam is uiterst belangrijk voor gymnasten. Vrouwelijke gymnasten trainen krachttrainingsoefeningen, waardoor ze kracht en spieren kunnen opbouwen zonder veel overtollige massa of massa toe te voegen, omdat gewicht en grootte een belangrijke rol spelen bij gymnastiek. De speciale krachtbehoeften van gymnasten vereisen dat een krachttrainingsprogramma wordt ontworpen met de eisen van de sport in gedachten. De gebruikte oefeningen moeten vergelijkbaar zijn met die oefeningen en bewegingen die in hun routines worden uitgevoerd.

Flexibiliteit

Optimale flexibiliteit is misschien wel de grootste factor als het gaat om het bereiken van succes als turner. Vrouwelijke turners moeten hun lichaam door extreme posities bewegen, wat moeilijk, zo niet onmogelijk is, te doen zonder voldoende bewegingsbereik in de belangrijkste gewrichten van het lichaam. Een gymnast moet regelmatig rekoefeningen doen voor de belangrijkste gewrichtsgebieden zoals de enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen en polsen. Van deze misschien wel de belangrijkste gebieden die optimale flexibiliteit voor de gymnast vereisen, zijn de heupen, schouders en rug.

Core Conditionering

Een goed basisconditioneringsprogramma is van extreem belang voor elke turnster, ongeacht haar niveau. Lichaamscontrole is zonder twijfel cruciaal in de gymnastieksport. Turners moeten een sterke kern hebben om veel gymnastiekvaardigheden te kunnen uitvoeren en om tijdens deze vaardigheden de juiste vorm te kunnen behouden. Turners voeren regelmatig kernoefeningen uit, zoals holle grepen, superman-grepen, hangende beenliften, hangende straddle beenliften, V-ups, kandelaars, hefbomen, hyperextensies van de rug en drukken op handstanden. Deze kernoefeningen bootsen in het algemeen de vaardigheden en bewegingen na die tijdens hun routines worden gebruikt. Enkelgewichten worden vaak gebruikt om de oefeningen intensiever te maken.

Bovenlichaamstrainingen

Vrouwelijke turners hebben ongelooflijke bovenlichamen. De uitgevoerde vaardigheden, vooral op de oneven balken en evenwichtsbalk, vereisen dat een vrouwelijke turnster een enorme hoeveelheid bovenlichaamskracht heeft. Turners ontwikkelen hun kracht in het bovenlichaam meestal door lichaamsgewicht trainingsoefeningen uit te voeren, zoals klimtouwen, kinsteunen, pullups, pushups, handstand pushups, druk op handstand en planche werk - en omvatten veel variaties voor al deze oefeningen.

Onderlichaamstrainingen

Het ontwikkelen van kracht en explosiviteit in het onderlichaam is cruciaal voor gymnasten die de grotere gymnastiekvaardigheden willen kunnen uitvoeren. Hoe meer kracht en lengte een gymnast kan genereren, hoe gemakkelijker en veiliger deze vaardigheden zijn om uit te voeren. Een onderlichaamsprogramma voor gymnasten omvat veel plyometrische oefeningen zoals boxsprongen, squatsprongen over de vloer, lopende trappen, sprints, snelle bloksprongen en hopping met één been. Krachtoefeningen zoals squats, single-leg squats, muurzitten en kuitverhogingen zijn ook zeer effectieve insluitsels voor een conditioneringsprogramma voor gymnasten in het onderlichaam.

Letsel Preventie Oefeningen

De meest voorkomende verwondingen bij gymnastiek zijn overbelastingsletsels, verrekkingen en verstuikingen, en hebben meestal betrekking op de achilles, enkels, polsen, ellebogen, rug en schouders. Ernstig en traumatisch letsel kan ook voorkomen, maar het goede nieuws is dat veel gymnastiekletsels kunnen worden voorkomen met geschikte conditioneringsprogramma's en goede vaardigheden. Alle gymnasten moeten een goede warming-up en cool-down uitvoeren voorafgaand aan wedstrijden en trainingssessies. Letselpreventie-oefeningen die worden gebruikt om de enkels, polsen, kern en schouders te versterken, moeten ook worden opgenomen in een wekelijks programma.


Bekijk de video: Complete 30 min. Beginner Workout - Oefeningen voor thuis (Januari- 2022).