Info

Gewichtstoename bij de dijen


In deze tijd van de media worden vrouwen voortdurend gebombardeerd met berichten van dunheid. De laatste jaren is het trendy geworden om vooral magere benen te verafgoden. CBS Miami rapporteerde zelfs over de populariteit van de "dij-kloof" bij jonge vrouwen. Het is dan ook geen verrassing dat sommige vrouwen zichzelf in elkaar slaan omdat ze aankomen in hun dijen. Wat ze zich echter moeten realiseren, is dat een deel van dit vet noodzakelijk is voor je gezondheid en in veel gevallen onvermijdelijk is.

Genetica

Sommige mensen zijn genetisch geprogrammeerd om hun gewicht in de dijen te houden. Het Sanford Burnham Medical Research Institute heeft ontdekt dat de stamcellen van een persoon precies aangeven waar haar vet naartoe moet. Kortom, het instituut merkte op dat genetica een enorme rol speelt bij de plaatsing van je vet. In dit geval hebben voeding, lichaamsbeweging en andere omgevingsfactoren weinig te maken met de grootte van uw dijen.

Noodzakelijk vet

Wat vet is nodig voor vrouwen - vooral in de heupen en dijen. En vrouwen met grotere dijen hebben een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen en diabetes, volgens het Sanford Burnham Medical Research Institute. Voor mensen met buikvet is het probleem niet altijd de hoeveelheid vet, maar eerder waar het vet zich bevindt. Medisch gezien heeft het de voorkeur dat dit vet in plaats daarvan in de heupen en dijen wordt opgeslagen.

Spierspanning

Sommige mensen hebben grotere dijen omdat ze veel spiermassa in hun benen hebben, in plaats van vet. Gelukkig hoef je niet van nature gespierd te zijn om super gestemde benen te hebben. Het enige dat u nodig hebt is veel hard werken. Om je benen te trainen en spieren op te bouwen, kun je squats in je dagelijkse trainingsroutine doen, zegt het tijdschrift 'Fitness'.

Lichaamstype

Vrouwen hebben van nature verschillende lichaamstypes. Sommige lichamen hebben bijvoorbeeld de vorm van peren, appels of zandlopers. Peervormige vrouwen houden het grootste deel van hun gewicht in de onderste helft. Dat wil zeggen, ze hebben dikkere heupen en dijen. Als dat het geval voor u is, weet dan dat u uw lichaamstype niet kunt veranderen met een dieet of lichaamsbeweging. Het is echter niet nodig om het te proberen. Volgens MSN Healthy Living zijn peervormige vrouwen in het verleden gezonder geweest dan vrouwen met andere lichaamstypes.


Bekijk de video: Peter Attia: What if we're wrong about diabetes? (December 2021).