Info

Afbeelding 8 Trainingsbandtrainingen


Figuur 8 oefenbanden bieden een handig weerstandstool als u een kort koord met handige handgrepen wilt. Het figuur 8-snoer is sterker en duurzamer dan de platte banden. Controleer de band voordat u gaat trainen om te controleren of deze geen zwakke of gescheurde plekken heeft. Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint als u sedentair bent geweest of een gezondheidstoestand heeft.

Bovenlichaam

De figuur 8 banden passen zich goed aan voor veel trainingen van het bovenlichaam. Houd bijvoorbeeld een lus in je rechterhand en laat de andere lus achter je rug vallen en grijp deze met je linkerhand. Buig je linker elleboog zodat je hand zo ver mogelijk naar achteren reikt. Til uw rechterhand op om de triceps te strekken en reik zo ver omhoog als de band en uw arm toestaan. Je kunt ook de band over je rug strekken, zodat elke hand een lus vasthoudt. Ga op de grond liggen met je handen in de buurt van je schouders in een push-up positie. Push-ups versterken uw arm, schouders en borst effectiever met de extra weerstand van de banden.

Onderlichaam (3)

De figuur 8 banden passen zich ook aan aan oefeningen in het onderlichaam. Ga bijvoorbeeld aan uw linkerkant liggen met de palm van uw rechterhand op de vloer. Steek je rechterbeen in een kant van de band en je linkerbeen in de andere kant, met de lussen aan je enkels. Til je rechterbeen op en strek de band zo ver mogelijk uit. Je kunt ook je rechterbeen naar voren en naar achteren uitstrekken om bewegingsvrijheid te bieden. Houd spanning op de banden om je been- en heupspieren efficiënt uit te dagen. Om de oefening uitdagender te maken, vouw je figuur 8 in de helft en plaats je beide benen in dubbele lussen en voer je deze oefening uit.

Full Body (Ref 4 pp 209)

Hoewel het cijfer 8 te kort is voor sommige oefeningen voor het hele lichaam, werkt het goed voor anderen. Plaats bijvoorbeeld uw voeten in één lus en houd de andere lus vast met uw handen terwijl u op de vloer ligt voor V-ups of aangepaste krullen. Je kunt ook je rechterknie buigen zodat je voet plat op de vloer ligt met een lus rond je wreef en houd de andere lus in je rechterhand met je handpalm naar boven gericht. Strek uw rechterarm en been omhoog en naar buiten tot de band toelaat om uw kern-, armen, benen, heupen, schouders en rugspieren te versterken.

Cross Body Ref 4, p 39

Gebruik twee figuur 8 banden om over je lichaam te werken. Ga op de vloer liggen met de lus van een band om je linker wreef en het andere uiteinde in je rechterhand. Herhaal dit met je rechter wreef en linkerhand. Afwisselend breng je je linkerknie en rechter elleboog samen over je kern, strek je ze uit en keer je terug naar je startpositie. Herhaal de oefening met uw rechterbeen en linkerarm. Deze oefening werkt je kern, armen, benen, heupen, schouders en rugspieren.


Bekijk de video: Cursus Word Les 8: Bijschrift Toevoegen aan Afbeelding + Bijschrift Opmaken (Januari- 2022).