Info

Hoe uw metabole hartslag te berekenen


Metabole hartslag is een maat voor de hoeveelheid energie die je elke dag in rust gebruikt. Het meet de calorieën die u verbrandt om basislichaamsfuncties uit te voeren tijdens het slapen of wanneer u geen lichamelijke activiteit uitvoert. Metabole hartslag kan verwijzen naar uw basale metabolisme - berekend met behulp van een vergelijking - of naar uw rustmetabolisme - gemeten door uw pols te nemen. Als je je metabolische hartslag kent, kun je je metabolisme beter begrijpen en krijg je een basislijn voor hoeveel energie je lichaam elke dag nodig heeft.

Hoe uw basale metabolische snelheid te berekenen

Stap 1

Meet uw gewicht op een weegschaal, volledig onbedekt, zodat u zo nauwkeurig mogelijk kunt zijn. Plaats de schaal op een vlakke ondergrond en ga in het midden staan. Weeg jezelf 's ochtends voor een nauwkeurigere meting, omdat het voedsel dat je eet ervoor kan zorgen dat je gewicht later op de dag fluctueert.

Stap 2

Deel uw gewicht in pond door 2,2 om het om te rekenen naar kilogram. Sla deze stap over als uw weegschaal uw gewicht in kilogram geeft.

Stap 3

Meet je lengte. Ga rechtop staan ​​met je rug tegen een muur en leg een boek op je hoofd, evenwijdig aan de vloer. Stap weg van de muur en markeer de muur aan de onderkant van het boek waar je hoofd was. Gebruik een meetlint om te meten hoe hoog het merkteken boven de grond is.

Stap 4

Vermenigvuldig uw lengte in inches met 2,54 om te converteren naar centimeters. Als u uw meting in centimeters hebt uitgevoerd, slaat u deze stap over.

Stap 5

Sluit uw metingen aan op de vergelijking van Mifflin St. Jeor:

10.0 * gewicht + 6.25 * lengte - 5.0 * leeftijd + 5 (voor mannen) of - 161 (voor vrouwen)

Vermenigvuldig met behulp van een rekenmachine uw gewicht in kilogram met 10, uw lengte in centimeters met 6,25 en uw leeftijd in jaren met 5. Tel de eerste twee waarden bij elkaar op en trek de derde waarde af. Tel er 5 op als je een man bent of trek 161 af als je een vrouw bent. Het laatste getal is uw basaal metabolisme.

Hoe uw ruststofwisseling te vinden

Stap 1

Lokaliseer uw pols in uw pols (radiale slagader) of uw nek (halsslagader). Zodra u het hebt gevonden, plaatst u uw middel- en wijsvinger voorzichtig tegen uw huid zodat u de pols kunt voelen.

Stap 2

Tel het aantal beats dat optreedt in 10 seconden en gebruik de stopwatch om jezelf te timen.

Stap 3

Vermenigvuldig het getal dat u in stap twee hebt verkregen met zes om uw rustmetabolisme te verkrijgen.

Tip

  • Als u worstelt met de berekeningen voor het vinden van uw basaal metabolisme, zijn er verschillende online tools die dit voor u berekenen als u uw gewicht, lengte, leeftijd en geslacht invoert.
  • Probeer uw rustmetabolisme op verschillende dagen te vinden en neem het gemiddelde om een ​​nauwkeurigere meting te verkrijgen. Voer de meting uit wanneer u voor het eerst wakker wordt, omdat activiteit gedurende de dag uw metabolisme in rust kan doen fluctueren.
  • Houd er rekening mee dat deze metingen slechts een schatting zijn. Uw basaal metabolisme en uw metabolisme in rust kunnen nauwkeuriger worden bepaald door een arts of andere gezondheidsdeskundige.

Middelen


Bekijk de video: Stofwisseling: Basisprincipes (December 2021).