Adviezen

Fit worden op 50 voor heren

Fit worden op 50 voor heren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Turning 50 gooit een aantal nieuwe uitdagingen in de mix wat je conditie betreft. In elke levensfase is voeding, lichaamsbeweging en het in de gaten houden van uw gezondheid belangrijk. Maar als u de 50-jarige grens nadert en haalt, zijn die drie elementen belangrijker dan ooit. Alles benaderen met een positieve houding en een vastberadenheid om uw gezondheid en fitheid te behouden, zal succes brengen.

Stap 1

Eet een gebalanceerd dieet. Dat wordt altijd aanbevolen voor elke fase van het leven en het verandert niet als je 50 bent. Echter, met de leeftijd komen er meer zorgen voor de gezondheid van hart en prostaat bij mannen. Dit betekent het monitoren van de vetinname, die uw hart kan beïnvloeden - vooral als u een familiegeschiedenis heeft van hartaandoeningen - evenals het toevoegen of verhogen van vezels in uw dieet. Vezels zijn op veel niveaus goed voor je gezondheid, zoals het gezond houden van je spijsvertering en volgens The Cancer Project voorkomt het ook dat tumoren voorkomen en dat kankercellen zich verspreiden door hormonen, kankerverwekkende stoffen en vetten uit je lichaam te verwijderen, wat goed nieuws is voor je prostaat.

Stap 2

Neem een ​​vitamine- en mineraalsupplement dat speciaal is samengesteld voor mannen ouder dan 50. Samen met de basis antioxidantvitaminen zoals A, C en E, die ook goed zijn voor uw prostaat, moet uw supplement een goede variëteit aan B-vitamines bevatten voor energie, die uw lichaam helpt voedingsstoffen verwerken en nieuwe cellen produceren, en vitamine H om haaruitval te helpen verminderen. Wat betreft de mineralen, uw supplement moet calcium bevatten om de botstructuur en -dichtheid te verminderen, chroom om de bloedsuikerspiegel te handhaven, magnesium om uw hart te reguleren en uw immuunsysteem gezond te houden en zink om uw smaak- en reukzin naar behoren te laten werken. Zink helpt ook bij het genezen van wonden.

Stap 3

Praat met uw arts over fysiek fit blijven. Er goed uitzien is altijd een overweging, maar naarmate je ouder wordt, is kracht behouden belangrijker dan uiterlijk. Sterke spieren ondersteunen je botten en zorgen ervoor dat je de mobiliteit hebt om tot in je gouden jaren onafhankelijk te blijven. Weerstandstraining is de beste manier om spiermassa op te bouwen. Vrije gewichten in een sportschool, als je een lidmaatschap hebt of er een wilt krijgen, zijn een geweldige manier om in vorm te komen en spieren op te bouwen op elke leeftijd. Als u of uw arts zich zorgen maakt over mogelijke verwondingen door losse gewichten of gewichtsmachines, is het doen van dezelfde oefeningen met weerstandsbanden net zo effectief zonder de stress op uw botten en gewrichten. Het opnemen van cardiovasculaire oefeningen is ook belangrijk om uw hart en longen gezond te houden en een goede bloedsomloop te behouden.

Stap 4

Begin met een regelmatig fitnessregime. Voor een redelijk gezonde volwassen man van 50 jaar is 30 minuten matige cardio-activiteit of 20 minuten intense activiteit per dag voldoende. Zwemmen, wandelen of fietsen zijn uitstekende voorbeelden van cardio-activiteiten. Verhoog het tempo om ze te verplaatsen van matig naar intens. Wat betreft het opbouwen van kracht, zal een weerstandstraining twee dagen per week effectief zijn, maar laat ten minste één rustdag tussen de trainingen door. Doe elke dag acht tot tien oefeningen. Doe twee sets van elke oefening met licht tot matig gewicht en voer acht tot 10 herhalingen per set uit. Om de intensiteit te verhogen, verhoogt u de weerstand en doet u meer herhalingen in elke set.

Stap 5

Ga regelmatig naar uw arts om op de hoogte te blijven van gezondheidsproblemen die zich voordoen als u 50 jaar of ouder wordt. Prostaatkanker, hartaandoeningen en depressie behoren tot de grootste gezondheidsproblemen voor mannen van 50 jaar en ouder - vooral als u een familiegeschiedenis van een of meer van hen hebt. Dieet en lichaamsbeweging helpen u een voorsprong bij het voorkomen van deze gezondheidsproblemen, maar routinematig overleg met uw arts zal ervoor zorgen dat hij deze problemen kan aanpakken en behandelen als ze voorbij het punt komen waarop levensstijl hen kan helpen beheersen.


Bekijk de video: Een hele spannende fitnessoefening. Mensenkennis (Mei 2022).