Info

Alternatieven voor "Dumbbell Lunges"


Halterlunges zijn een zeer effectieve onderlichaamsoefening die u kan helpen om een ​​aantal beenspieren efficiënt te trainen. Dumbbellunges zijn echter niet de enige oefening die dat doel kan bereiken, dus als u wat variatie aan uw trainingsroutine wilt toevoegen, hebt u veel opties. Voordat u met een trainingsroutine begint, moet u uw arts raadplegen om te controleren of u gezond genoeg bent.

Muscles Worked by Dumbbell Lunges

Voordat u een oefening kiest om dumbbell lunges te vervangen, is het belangrijk dat u begrijpt welke spieren deze oefening traint. Het kiezen van een slechte vervanger kan betekenen dat u per ongeluk een belangrijke spiergroep negeert. De belangrijkste spiergroep gewerkt door dumbbell lunges is je quadriceps. De oefening helpt ook bij het trainen van je bilspieren, hamstrings, dijen en kuiten. Omdat dumbbell lunges meerdere spiergroepen werken, staat de oefening bekend als een "samengestelde" oefening.

Barbell Squats

De barbell squat is een van de meest populaire oefeningen voor het onderlichaam vanwege zijn efficiëntie; de squat werkt meer dan 256 spieren en is de "koning van alle oefeningen", volgens fitness-website Muscle & Strength. De squat, zoals barbell lunges, werkt voornamelijk je quadriceps, en het kan ook helpen je kuiten, bilspieren en hamstrings te versterken. Hurken helpt ook je kern te versterken, omdat je onderrug en buikspieren je bovenlichaam tijdens de beweging stabiel houden.

Barbell Deadlift

De barbell deadlift is een andere populaire oefening voor diegenen die de efficiëntie willen maximaliseren en hun onderlichaam willen versterken. De deadlift lijkt meer op lunges dan op squats, omdat je geen halter boven je hoofd hoeft te tillen. De deadlift werkt een vergelijkbaar bereik van spiergroepen in vergelijking met lunges, waarbij de quadriceps, bilspieren, binnenste dijen, hamstrings, kuiten en onderrug bij de beweging betrokken zijn. Deadlifting omvat ook kracht van het bovenlichaam, waarbij je schouders en bovenrug helpen om de halter van de vloer te trekken.

Beenpers

Als u liever machines gebruikt dan halters en halters, kan de leg-press een goed alternatief zijn. De beenpersmachine stimuleert een beweging die lijkt op die van een squat, maar in tegenstelling tot de squat hoef je geen enkel gewicht op je rug te dragen. Potenpersmachines kunnen zo worden gebouwd dat u het gewicht parallel aan de grond of in een opwaartse hoek duwt. Deze oefening kan een goede vervanging zijn voor dumbbell lunges omdat het je quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten werkt.

Stap-Ups

Step-ups kunnen worden uitgevoerd met halters of een halter, afhankelijk van waar u zich meer comfortabel bij voelt. Bij step-ups, zoals de naam al doet vermoeden, stap je op een verhoogd platform, zoals een trap of fitnessstap, waarbij het opstappootje de kracht biedt om de rest van je lichaam naar zijn niveau te tillen. Net als lunges wordt bij elke stap één been gewerkt; dit isolement kan je helpen onevenwichtigheden in je kracht te verminderen. De oefening werkt je quadriceps, kuiten, hamstrings en bilspieren.