Adviezen

Snel fit worden als je dun bent

Snel fit worden als je dun bent


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dun zijn betekent niet noodzakelijkerwijs dat je fit bent. Een gezond gewicht is belangrijk, maar ook uw cardiovasculaire gezondheid, spier- en botsterkte en flexibiliteit. Om snel fit te worden en zo te blijven, moet je een gezond dieet volgen dat een actieve levensstijl ondersteunt die cardiovasculaire, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen omvat. Voordat u aan de slag gaat met uw "fit" -plan, moet u uw arts raadplegen om te controleren of dit het juiste plan voor u is.

Stap 1

Eet een gezond dieet dat magere eiwitten, verse groenten en fruit, volkorenproducten en magere of magere zuivelproducten bevat om uw lichaam de voedingsstoffen en energie te geven die u nodig hebt. Beperk snoep of junkfood zo nu en dan in plaats van ze dagelijks te eten.

Stap 2

Drink veel water, acht tot tien glazen per dag, om je lichaam overdag gehydrateerd te houden en tijdens het sporten.

Stap 3

Neem deel aan minimaal 150 minuten cardio per week voor een goede gezondheid van het hart. Kies aerobe oefeningen die je leuk vindt, zoals wandelen, fietsen, een cursus volgen in de healthclub of tennis spelen met een vriend. Verdeel je cardiotraining, maar je moet wel in je schema passen. Train gedurende 10 minuten drie keer per dag of 30 minuten eenmaal per dag als dat nodig is.

Stap 4

Voer krachttrainingoefeningen twee tot drie keer per week uit gedurende 20 minuten per sessie. Gebruik oefeningen die uw boven- en onderlichaamsspieren trainen, evenals die in uw kern. Gebruik halters of kettlebells tijdens het doen van biceps krullen, triceps terugslag en schouder- en borstpersen. Train je kernspieren door zittende romprotaties uit te voeren met een medicijnbal. Toon je benen en bilspieren met squats, lunges en beenliften.

Stap 5

Strek na elke training om spierpijn te voorkomen en de flexibiliteit te vergroten. Voer rekoefeningen uit gedurende vijf tot 10 minuten, inclusief teentoetsen, reikend naar de lucht en de zijwaartse bocht boven het bereik. Ga rechtop staan ​​en strek je armen boven je hoofd. Plaats uw handen samen en buig aan de zijkant terwijl u uw bovenlichaam naar links laat zakken. Stop wanneer u een rek langs uw rechterkant voelt en houd de rek 10 tellen vast. Herhaal dit aan de andere kant.

Tip

  • Begin altijd waar je bent en verhoog je activiteitenniveau als je kunt. Als je een tijdje sedentair bent geweest, kun je misschien niet 150 minuten cardio per week of 40 tot 60 minuten krachttraining voltooien. Doe wat je kunt en maak je geen zorgen over hoe snel je fit kunt worden. Uw consistente inspanningen om te trainen zullen hun vruchten afwerpen in verhoogde kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en cardiovasculaire gezondheid.
  • Een goed afgeronde fitnessroutine met aerobe oefeningen, krachttraining en stretchen helpt je fit te worden van binnen en van buiten.

Middelen


Bekijk de video: Zo dun moet je écht zijn als je model wil worden. Deel 1 (Mei 2022).