Adviezen

De beste fitness-sprintroutine

De beste fitness-sprintroutine


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het gaat om sporten, is meer niet altijd beter. Windsprint is een snelle en efficiënte manier om jezelf sneller en sterker te maken. Deze oefeningen, die in wezen korte streepjes zijn, werken als intervallen van hoge intensiteit. U rent hard gevolgd door een herstelperiode. Na verloop van tijd bouwt dit de snelheid, kracht en uithoudingsvermogen van uw lichaam op.

Basisprincipes van windsprint

Een windsprint is een snelle dash op ongeveer 90 procent van uw maximale inspanning over een ingestelde afstand of tijd. Je begint met een aerobe hartslag, 50 tot 80 procent van je maximale hartslag, en sprint vervolgens om je hartslag naar het anaërobe niveau te verhogen. Tijdens je herstelperiode moet je hartslag terugkeren naar de aerobe snelheid voor je volgende sprint. Wanneer ze regelmatig worden gedaan, zullen sprintsessies uw loopsnelheid, uithoudingsvermogen en algehele fitnessniveau verhogen.

Timing

Warm op voordat de wind sprint om je spieren los te maken en je hart en longen voor te bereiden op de intensieve inspanning. Maar je wilt geen windsprint doen aan het einde van je training, want de kans is groot dat je spieren al moe zijn. Wanneer je wind sprint, wil je je lichaam bijna tot het uiterste inspannen om echt de vruchten te plukken. Om deze effectief in je routine te verwerken, doe je windsprints op krachttrainingsdagen of op een vrije dag.

Lengte

Gelukkig hoef je niet alle uren van je wekelijkse trainingsroutine te benutten om alle waarde van windsprint te benutten. Windsprints zijn kort en snel. Na een warming-up sprint je 15 seconden en loop je vervolgens 45 seconden. Herhaal dit vier keer. Wijzig vervolgens het interval zodat je 30 seconden sprint, gevolgd door 30 seconden herstel. Herhaal vier keer. Eindelijk, sprint gedurende 60 seconden gevolgd door 60 seconden herstel. Herhaal dit twee keer.

Juiste opwarming

In een onderzoek dat in 2012 werd gepubliceerd in het International Journal of Sports Physical Therapy, werden 25 recreatieve hardlopers gescheiden in vier groepen die voorafgaand aan het sprinten verschillende rekoefeningen deden. Er was een significante correlatie tussen rek- en sprinttijden. Alle deelnemers warmden op met een wandeling van 10 minuten en deden vervolgens ballistisch, dynamisch, statisch of geen rekoefeningen. De individuen die niet strekten, hadden zelfs de grootste sprintverbetering. Gewoon wandelen of joggen en vervolgens je windsprints aanpakken.


Bekijk de video: The BEST Treadmill Sprints Workout to Burn Fat Quickly HIIT Training (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Uptun

    Between us, I would ask the moderator for help.

  2. Vudojas

    Zeer interessante gedachten, goed verteld, alles is net in de schappen neergelegd

  3. Maunfeld

    More of these thingsSchrijf een bericht