Adviezen

Vijf eenvoudige strategieën voor grotere spieren

Vijf eenvoudige strategieën voor grotere spieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De standaardmanier om spiermassa te winnen is door naar de sportschool te gaan: als je gedurende lange tijd veel krachttraining doet, zul je geleidelijk aan spiermassa winnen. Dit is waar, maar vertelt niet het hele verhaal. Trainen in de sportschool is slechts een stukje van de puzzel. Hoe je traint, wat je doet als je niet aan het trainen bent en wat je eet, zijn ook factoren in spieropbouw - en zijn even belangrijk.

De intensiteit verhogen

Het volgen van dezelfde routine in de loop van maanden zal niet leiden tot merkbare verbeteringen. Alleen bij geleidelijk toenemende intensiteiten zullen je spieren groeien. Voeg meer gewicht toe tijdens je trainingsschema. Als je faalt tijdens je laatste set van 10 herhalingen, is dit geen slechte zaak - het is een teken dat je jezelf pusht. Voeg gewicht toe wanneer u vindt dat een oefening te gemakkelijk is in plaats van vast te houden aan een op papier gemaakt plan.

Plan uw rust goed

Je spieren groeien niet wanneer je in de sportschool bent - ze groeien na je vertrek. Plan rust in uw trainingsschema. Werk niet twee dagen achter elkaar aan dezelfde spiergroepen. Om volledig veilig te zijn, werkt u niet twee dagen achter elkaar aan gerelateerde spiergroepen. Werk bijvoorbeeld na een schouderdag niet op uw borst, maar in plaats daarvan op uw taille, benen, kuiten of onderarmen.

Gebruik een goede vorm

De standaardoefeningen die u in een boek vindt of van een personal trainer leert, worden ondersteund door wetenschap. Deze oefeningen raken specifieke spiergroepen zodat ze groeien terwijl je rust. Door zich niet aan de perfecte vorm te houden, mis je de voordelen die je met de oefening kunt behalen. Verspil nooit meer vorm als u uw winst wilt optimaliseren. Een gebrek aan goede vorm kan leiden tot verwondingen. Bijvoorbeeld, in een deadlift met rechte benen, is de juiste vorm om je halter of halters tot een mild stuk te laten zakken en onmiddellijk maar langzaam terug te keren naar een staande positie. Sporters die zich niet aan deze vorm houden en in plaats daarvan een diepe rek nemen, snel hun lichaam terug stuiteren of volledig stoppen aan het einde van de beweging kunnen hun onderrugspieren beschadigen.

Eet meer eiwitten

Eiwit is de bouwsteen van spieren. Je kunt trainen als een professionele bodybuilder en je krijgt nog steeds geen spieren als je niet genoeg eiwitten eet. Schiet op 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Goede bronnen van eiwitten zijn weipoeder, kipfilets, kalkoen en mager rundvlees.

Doe zware oefeningen

Wanneer u oefeningen voor gewichtheffen uitvoert, geeft uw lichaam groeihormoon af, dat uw spieren vertelt om te groeien. Sommige oefeningen geven meer groeihormoon af dan andere. Deze oefeningen zijn vaak de moeilijkere die veel gewichtheffers vermijden. Voeg deze oefeningen toe aan je training om de productie van groeihormoon te verhogen. Dergelijke oefeningen omvatten squats, deadlifts, schouderdrukken en bankdrukken.

Middelen