Adviezen

Vijf richtlijnen voor het oefenen van veilige gewichtstraining

Vijf richtlijnen voor het oefenen van veilige gewichtstraining


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewichtstraining kan wonderen doen voor je lichaam. Het verhoogt zowel je kracht als je spierspanning. Regelmatige gewichtstraining heeft aangetoond de botdichtheid te verbeteren. Het vergroot ook de grootte van je spieren, wat een esthetiek is waar veel sporters van genieten. Door te allen tijde veiligheidsregels in acht te nemen, zorgt u ervoor dat u de vruchten plukt zonder veel van de risico's.

Juiste vorm

Leer de juiste vorm en techniek van een ervaren trainer voordat u probeert gewicht te heffen. Het optillen van gewichten op de verkeerde manier kan leiden tot ernstig letsel. Het is vooral verleidelijk om vals te spelen en een slechte vorm te gebruiken als je aan het einde van sets komt. Herinner jezelf eraan om de juiste vorm te gebruiken of gewoon de set te stoppen. Kies een gewicht dat u 12 tot 15 keer comfortabel kunt tillen. Als u niet in staat bent om de juiste vorm te behouden met uw streefgewicht, verminder dan de hoeveelheid gewicht die u opheft totdat u de juiste vorm kunt behouden. Hoe meer je optilt, hoe sterker je wordt en je kunt geleidelijk de hoeveelheid gewicht verhogen die je lichaam op de juiste manier kan tillen.

Ademen

Adem regelmatig tijdens het tillen van gewichten. Adem langzaam uit terwijl je het gewicht optilt. Adem langzaam in terwijl je het weer neerlegt. Adem normaal tussen sets. Uitademen terwijl u het gewicht optilt, helpt een plotselinge piek in de bloeddruk te voorkomen. Zeg gewoon nee tegen de verleiding om je adem in te houden of oppervlakkig te ademen tijdens een training, omdat dit de zuurstoftoevoer naar de spieren en de hersenen beperkt.

Opwarming

Een warming-up is niet optioneel als het gaat om krachttraining. Het hele lichaam moet worden uitgerekt om de algehele flexibiliteit te vergroten. Breng vijf tot 20 minuten door met gymnastiek of joggen. Afkoelen van de spieren na een training door strekken om spierkrampen te voorkomen.

Spotters

Het is verleidelijk om het alleen te doen tijdens je trainingen met gewichten, vooral als je net begint en niet wilt pronken met onderontwikkelde spieren. Maar dit is het moment waarop het belangrijk is om een ​​spotter te hebben. Werk samen met iemand die de gewichten die u gebruikt veilig kan tillen. Uw partner voor gewichtheffen moet tijdens de training op u letten en ervoor zorgen dat u correct ademt en ook de juiste vorm behoudt.

Rust uit

Neem ook minstens een vrije dag tussen het werken met dezelfde spiergroepen. Als je bijvoorbeeld op een dag aan je armen werkt, ga je de volgende dag naar het onderlichaam. Wacht 48 uur voordat je dezelfde spieren weer traint. Wanneer u een gewichtstraining uitvoert, worden rust en slaap zelfs nog belangrijker. Het lichaam heeft tijd nodig om zichzelf aan te vullen om optimaal te kunnen werken.


Bekijk de video: Milon Cirkel bij SlimBezig! Veldhoven (Mei 2022).