Adviezen

Vijf korte voorbeelden voor zowel intrinsieke als extrinsieke motivatie

Vijf korte voorbeelden voor zowel intrinsieke als extrinsieke motivatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je in de sportschool rondkijkt, rennen sommige mensen op de loopband vrolijk, koptelefoons in de oren, en zien eruit alsof dit precies is waar ze willen zijn. Anderen sjokken mee, controleren constant het scherm om te zien of ze de gewenste tijd, afstand of verbrande calorieën hebben bereikt. Mensen hebben veel verschillende redenen om hetzelfde te doen. Sommige komen voort uit intrinsieke motivatie, wat een innerlijke beloning is van de ervaring van de activiteit zelf. Anderen zijn extrinsiek gemotiveerd, wat betekent dat ze iets buiten zichzelf nodig hebben om hen aan het werk te houden.

College sporten spelen

Weinig mensen kunnen eerlijk zeggen dat ze volledig intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd zijn. Een student die een sport beoefent, kan intrinsiek gemotiveerd zijn door de aangename fysieke gevoelens van het neerleggen van boeken en bewegen. Maar extrinsieke factoren kunnen een grote rol spelen, zoals het houden van een beurs, nieuwe mensen ontmoeten, positieve feedback krijgen van teamgenoten of aantrekkelijker zijn voor potentiële partners.

Rennen

Intrinsieke motivatie is eenvoudig en puur. Extrinsieke motivatie is veel complexer. Een 100% intrinsiek gemotiveerde hardloper rent omdat het goed voelt en waarschijnlijk niet de behoefte zal voelen om aan een race deel te nemen. Trofeeën, iemand verslaan over de finish, opscheppen op kantoor en zelfs je eigen beste tijd verslaan zijn allemaal extrinsieke motivators.

Gewichtsverlies

Het is moeilijk een pure intrinsieke motivatie voor te stellen om af te vallen. Misschien hunkert een persoon naar een gevoel van lichtheid. Maar de meeste motivatoren voor gewichtsverlies zijn extrinsiek, zegt Tracie Rogers, een specialist in sport- en oefenpsychologie die het hoofdstuk over therapietrouw en motivatie van de American Council schreef in het Personal Trainer Manual van Exercise. Deze extrinsieke motivatoren omvatten het aantrekken of behouden van een partner, het aanzetten tot afgunst van collega's op een reünie op een middelbare school en het vermijden van diabetes of andere ziekten die verband houden met obesitas.

Werken aan een stressvolle baan

Veel mensen werken stressvolle banen, ondanks de tol die het oplegt aan hun bloeddruk, relaties en andere aspecten van hun leven. Zowel hoog- als laagbetaalde banen kunnen extrinsiek of intrinsiek gemotiveerd zijn. Iemand zou kunnen werken bij een ontwikkelingsbureau voor behoeftige kinderen uit de Derde Wereld omdat het haar een goed gevoel geeft om het verschil te maken, terwijl een andere persoon dezelfde baan kan hebben omdat ze denkt dat anderen haar als een beter persoon zullen zien. Een persoon kan in de financiële wereld werken vanwege de voldoening om met cijfers te werken - intrinsieke motivatie - terwijl een collega het geld nodig heeft om zijn Ferrari-collectie uit te breiden - extrinsieke motivatie.

Een partner kiezen

Omdat een relatie twee mensen kost, kan het niet 100% intrinsiek zijn. Maar je zou kunnen zeggen dat iemand die een partner kiest op basis van hoe ze zich voelt wanneer ze bij hem is, meer intrinsiek gemotiveerd is dan iemand die een partner zoekt met een groot huis, bankrekening en invloedrijke vrienden. Als de ene partner plotseling een fortuin verliest en de andere partner onmiddellijk vertrekt, is dat ook een teken van extrinsieke motivatie.


Bekijk de video: Webinar Gedragsbeinvloeding in de praktijk Twente Mobiel (Mei 2022).