Adviezen

Vijf veiligheidsrichtlijnen voor oefeningen

Vijf veiligheidsrichtlijnen voor oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Regelmatige lichaamsbeweging verlengt je leven, verbetert je vermogen om dagelijkse activiteiten te doen, verbetert je humeur en vermindert je risico op chronische ziekten, merkt MayoClinic.com op. Hoewel lichaamsbeweging levensbevorderend kan zijn, kan een onjuiste of slordige uitvoering letsel of medische complicaties veroorzaken. Volg specifieke veiligheidsrichtlijnen om uw ervaring met beweging positief en uw lichaam gezond te houden.

Dokterontruiming

Voor de meeste mensen is regelmatige, matige intensiteitsoefening, zoals wandelen en fietsen, veilig. Als u lange tijd niet hebt getraind, niet zeker bent van uw gezondheidstoestand of zwanger bent, moet u uw arts raadplegen voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint. Voor mensen met hartaandoeningen, astma, longaandoeningen, diabetes, leveraandoeningen, nieraandoeningen of artritis, is een consult vooraf met uw arts noodzakelijk. Het American College of Sports Medicine beveelt ook aan om met je arts te overleggen voordat je gaat sporten als je een man ouder dan 45 of een vrouw ouder dan 55 bent. Je loopt ook een groter gezondheidsrisico als je een familiegeschiedenis met hartaandoeningen hebt 55. Als u rookt, of gewoon stopt in de afgelopen 6 maanden, overgewicht of obesitas heeft, hoge bloeddruk of hoge cholesterol heeft of de diagnose prediabetes heeft, moet u ook uw arts als voorzorgsmaatregel raadplegen voordat u gaat sporten.

Hydratatie

Oefening verhoogt uw behoefte aan water, een van de meest essentiële componenten van het menselijk lichaam. Als u onvoldoende water drinkt, kan dit leiden tot een gebrek aan coördinatie, vermoeidheid, niet goed afkoelen, een zonnesteek, krampen en verlies van energie. U kunt slopende krampen ontwikkelen en energie verliezen. De American Council on Exercise beveelt aan om 17 tot 20 ons water te drinken in de drie uur voorafgaand aan de training. Je moet ook ongeveer 8 gram drinken net voordat je gaat sporten of tijdens het opwarmen. Elke 10 tot 20 minuten oefening, slikken 7 tot 10 gram. Ga na je training binnen 30 minuten voor minstens 8 gram water. Drink de rest van de dag ongeveer 16 tot 24 ons vocht voor elke kilo lichaamsgewicht dat u tijdens uw training verliest. Als je een duursporter bent die langer dan 90 minuten gaat of als je veel zweet tijdens kortere trainingen, hydrateer dan met sportdranken die natrium en andere elektrolyten bevatten.

Juiste techniek

Letsel in de sportschool kan worden voorkomen als u de tijd neemt om de juiste vorm en techniek te leren voor de oefeningen die u doet. Als u bijvoorbeeld nieuw bent in gewichtheffen, kunt u overwegen om te investeren in ten minste één persoonlijke trainingssessie om op de juiste manier te worden gecoacht. Onjuiste vorm kan leiden tot gewrichtsblessures en spiertrekkingen. Zelfs ervaren sporters profiteren van coaching voorafgaand aan het starten van een nieuw regime. De groeiende populariteit van trainingen met apparatuur zoals kettlebells, kabels en strongman-technieken verhoogt het risico op letsel. Raadpleeg een gecertificeerde trainer of coach om de principes van de bewegingen te leren voordat je ze zelf probeert.

Opwarmen en afkoelen

Elke training moet een warming-up en cooldown omvatten. Een warming-up bereidt de cardiovasculaire en muscoskeletale systemen voor op het stimuleren van lichaamsbeweging. Tijdens het sporten wordt een aanzienlijke hoeveelheid bloed naar de werkende spieren geleid. Een afkoeling helpt de normale bloedcirculatie naar het hart te vergemakkelijken. Zonder de juiste warming-ups en cooldowns ben je kwetsbaarder voor spierbelasting, duizeligheid en spierpijn. Een warming-up kan bestaan ​​uit lichte aerobe activiteit, zoals marcheren of joggen op een loopband. Het opnemen van enkele gewrichtsmobilisatiebewegingen, zoals heup- en armcirkels, is ook een essentieel onderdeel van elke warming-up. Een cooldown bestaat meestal uit lichtere activiteit en wat stretchen. Laat het opwarmen en afkoelen minstens vijf minuten duren.

Begin op jouw niveau

Enthousiasme over een nieuw trainingsprogramma kan ertoe leiden dat u meer doet dan waar uw lichaam klaar voor is. U kunt oververhit raken of last krijgen van extreme pijn wanneer u te veel te snel doet. Als je al een tijdje niet hebt getraind of er helemaal nieuw mee bent, begin je met slechts 15 minuten oefeningen, suggereert de Cleveland Clinic. Verleng in de loop van enkele weken de tijd die u besteedt aan het verplaatsen met drie tot vijf minuten per sessie tot u op de meeste dagen ongeveer 30 tot 40 minuten bereikt. Zelfs als je slechts een paar weken vrij hebt genomen, stel je je intensiteit terug wanneer je voor het eerst terugkomt om de hiatus goed te maken.


Bekijk de video: Instructie telescoophoogwerkers Nr 2 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dailabar

  Altijd de auteurs van deze blog gerespecteerd, infa 5 ++

 2. Ichiro

  Ja, het is de verbeelding

 3. Vachel

  Ik ben het eens met alles hierboven verteld. We kunnen over dit thema communiceren.

 4. Brainerd

  Wat is hij nieuwsgierig. :)

 5. Shiro

  Het interessante onderwerp, ik doe mee.

 6. Arashigor

  Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit onderwerp praten. Hier, of in de middag.Schrijf een bericht