Adviezen

Hoe Crooked Fietssturen te repareren

Hoe Crooked Fietssturen te repareren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bocht of verkeerd uitgelijnd stuur kan gebeuren wanneer u uw fiets laat crashen, op zijn zijkant laat vallen, per ongeluk omvalt of wanneer bouten vanzelf loskomen. Drie bouten bevestigen het stuur aan de fiets. Eén of twee stuurklembouten houden het stuur vast aan de headset, terwijl een headsetklembout de headset uitlijnt met het frame. Race- en mountainbikesturen zijn bijna exact hetzelfde als het gaat om het repareren ervan.

Stap 1

Steek een 5 mm inbussleutel in de klembouten van het stuur en draai ze linksom totdat ze net los zijn. Als de 5 mm te klein is, werkt u in plaats daarvan met een 6 mm.

Stap 2

Draai de balhoofdklembout los met de 5 of 6 mm inbussleutel. Ook bekend als een expansiebout, hierdoor wordt de headset op de fiets strakker.

Stap 3

Plaats uw voet op de grond aan de basis van de band om te voorkomen dat deze beweegt. Pak het stuur met beide handen vast en draai ze in de richting die nodig is om ze uit te lijnen met het fietsframe. Leun over de fiets en kijk door de bovenbuis. Tik zo nodig licht met uw hand op het stuur totdat deze vierkant zijn met het frame.

Stap 4

Draai de stuurklembouten halfvast aan. Draai de klem van de headset vast totdat deze goed vastzit, met een matige kracht. Keer terug naar de stuurklembouten en draai ze volledig vast met een matige kracht.

Tip

  • Als u het gevoel hebt dat u het stuur niet recht kunt krijgen van waar u staat, laat dan een assistent het voorwiel vasthouden. Ga achter de fiets staan, leun naar beneden en bekijk de fiets van achteren naar voren.


Bekijk de video: Profile Axel Inruilactie. 15 - 31 juli (Mei 2022).