Adviezen

Hoe opgesloten kuitspieren te repareren

Hoe opgesloten kuitspieren te repareren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of je nu slaapt, geniet van je dagelijkse jogging of gewoon je dag doormaakt, een kramp kan je onverwachts dwingen te stoppen met wat je doet. De pijn kan ondraaglijk zijn en als deze ernstig is, kan dit leiden tot spierbeschadiging. Deze spierkrampen, ook wel charley-paarden genoemd, zijn oncontroleerbaar en kunnen worden veroorzaakt door vele factoren, waaronder uitdroging, spiervermoeidheid en mineraaltekorten. In plaats van kramp te lijden en te wachten tot het verdwijnt, leer je manieren om het proces te versnellen en snel je ongemak te verlichten.

Stap 1

Masseer het verkrampte kalf met uw handen. Masseren bevordert de bloedtoevoer naar de spieren en kan een deel van de spanning helpen verlichten. Als u vaak kuitkrampen ervaart, overweeg dan om regelmatig sportmassages te krijgen om deze te voorkomen.

Stap 2

Voer een staande kuitrek uit om uw kramp te verlichten. Ga rechtop staan ​​met je armen uitgestrekt voor je en je handen plat op een muur. Ga een stap achteruit met je verkrampte been, plaats je hiel op de grond en houd je knie recht. Buig de knie van je voorste been en leun tegen de muur totdat je een rek voelt in je verkrampte kuit. Houd deze positie ongeveer 15 seconden vast. Doe dit stuk vier keer.

Stap 3

Strek uw kuit terwijl u gaat zitten, als opstaan ​​geen optie is. Ga op de grond zitten met je benen uitgestrekt voor je. Buig de voet van je verkrampte been en wikkel er een handdoek omheen. Houd de uiteinden van de handdoek in uw handen en trek deze voorzichtig naar u toe zodat uw tenen achteruitgaan. Pauzeer gedurende 15 seconden wanneer u de rek in uw kuit voelt. Herhaal dit stuk vier keer.

Stap 4

Breng warmte en koude aan op de krappe kuit. Neem een ​​warm bad of douche of breng een hot pack aan op het gebied om je spieren te ontspannen. Als het gebied daarna nog steeds pijnlijk is, breng dan een coldpack aan om de pijn te verlichten.

Stap 5

Drink water om een ​​kuitkramp te verlichten als u denkt dat uitdroging de spasme veroorzaakt. Als je veel hebt gezweet, drink dan een sportdrank of neem zouttabletten om verloren natriumvoorraden aan te vullen.

Tip

  • Eet voedsel dat rijk is aan magnesium, natrium en kalium om krampen in je onderbeen te voorkomen. Neem voedingsmiddelen zoals magere yoghurt, bananen, bruine rijst, spinazie, bonen en amandelen in uw dieet op.
  • Vermijd het snel verhogen van uw trainingsintensiteit en als u krampen ervaart, verminder dan uw trainingsintensiteit om toekomstige gebeurtenissen te voorkomen.