Adviezen

Wrijfschijfremmen op een fiets repareren

Wrijfschijfremmen op een fiets repareren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel schijfremmen auto's al tientallen jaren veilig stoppen, zijn ze een relatief nieuwe functie op fietsen, met name mountainbikes. Schijfremmen voor fietsen vertragen en stoppen de wielen door een rotorschijf tussen de remblokken met metalen rug te persen. De kussens worden op hun plaats gehouden door een remklauwmechanisme. Als de remblokken op uw schijfremmen over de rotor wrijven, kunt u het remklauwmechanisme zelf aanpassen om het probleem op te lossen.

Stap 1

Plaats uw fiets veilig in een fietssteun of draai hem ondersteboven zodat de wielen vrij kunnen ronddraaien.

Stap 2

Draai het wiel met de wrijfschijfremmen en controleer het wiel op wiebelen. Als het wiebelt, draai dan aan de snelkoppeling van het wiel en plaats het wiel in de vork of het frame. Centreer het wiel en draai de snelsluiting weer vast. Controleer nu op wiebelen. Als het wiel correct op de fiets zit, maar het wiel wiebelt nog, kan de velg worden gebogen, kunnen de wiellagers worden beschadigd of kan het hele frame worden gebogen. Laat de velg vervangen, de lagers gerepareerd of het frame recht voordat u de schijfremmen aanpakt voor problemen.

Stap 3

Inspecteer de schijfremrotor, de ronde metalen schijf die ronddraait met het wiel. Als de rotor los zit, wat kan gebeuren bij normaal gebruik van de mountainbike, controleer dan de specificaties in de gebruikershandleiding voor uw specifieke schijfremmen en draai de bouten vast met een sleutel tot de aanbevolen spanning.

Stap 4

Bekijk de rand van de rotor vanuit een hoek waar u deze kunt zien als een dunne wafer tussen de remblokken. Draai langzaam aan het wiel. U kunt zien of de rotor vanuit deze hoek is gebogen. Maak een gebogen rotor recht door eerst de grepen van een verstelbare sleutel schoon te maken en deze vervolgens aan de bocht in de rotor vast te klemmen. Buig de rotor voorzichtig een beetje terug naar waar. Een lichte druk is alles wat hier nodig is; anders loopt u het risico de rotor te breken. U kunt ook richtgereedschap gebruiken dat speciaal voor dit doel is ontworpen, zoals de Drumstix van Morningstar. Volg in dit geval de aanwijzingen van de fabrikant van het gereedschap. Als uw schijfremmen nog steeds wrijven of pulseren nadat u de rotor recht hebt gemaakt, breng de fiets naar een ervaren professional om de rotor te laten vervangen.

Stap 5

Bekijk de rotor opnieuw vanuit dezelfde hoek als stap 4 en draai aan het wiel. Als de rotor niet precies tussen de twee remblokken gecentreerd is, kan wrijving optreden. Vervang eerst versleten remblokken omdat ongelijke slijtage de remmen kan doen wrijven. Pas nieuwe of ongedragen remblokken aan door de zeskantbouten op elk blok los te draaien met een inbussleutel. Knijp in de stuurhendel om de remmen in te schakelen, waardoor de remblokjes worden gecentreerd. Houd de remmen ingeschakeld terwijl u de bouten stevig aandraait. Als uw remhendel geen vergrendeling heeft, vraag dan een helper om de remmen in te schakelen.

Stap 6

Pas de remblokken aan, indien mogelijk, door aan de knopverstelknoppen aan de zijkant van de remblokken tegenover de rotor te draaien. Laat zo min mogelijk ruimte vrij tussen de rotor en elk blok zodat de rotor nog steeds vrij kan bewegen wanneer de remmen niet worden ingeschakeld.

Tip

  • Als u met deze stappen geen wrijfschijf op uw fiets kunt repareren, moeten de remmontagebeugels mogelijk een beetje metaal hebben afgescheurd, waardoor het montageoppervlak vierkant is. Hiervoor moet u uw fiets naar een ervaren professional brengen.
  • Houd gereedschap of vingers die de rotor raken schoon. De rotor moet brandschoon zijn om een ​​goede grip op uw remmen te garanderen.

Middelen