Adviezen

Vlak versus rechtop liggen in golf

Vlak versus rechtop liggen in golf


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De "leugenhoek" van een golfclub meet de relatie tussen de schacht van de club en de grond wanneer de club met zijn enige niveau tegen de grond wordt gehouden. Er zijn drie categorieën lighoeken: standaard, plat en rechtop. Een standaardclub heeft een gemiddelde leugenhoek. De lighoek van een platte club is minder dan gemiddeld, terwijl een rechtopstaande club een hoger dan gemiddelde lighoek heeft.

Lengte en leugen

Met uitzondering van putters, vereisen langere clubs kleinere, plattere lighoeken dan kortere clubs. De langste club, de bestuurder, heeft een standaard lighoek van 56 graden. Een hoek van minder dan 56 graden heeft daarom een ​​vlakkere lighoek, terwijl een hoek van meer dan 56 graden wordt geclassificeerd als een meer rechtopstaande knots. Wiggen en het 9-ijzer hebben de grootste standaard lighoek, op 64 graden. De standaard lighoeken van de industrie zijn sinds de jaren 1950 over de hele linie toegenomen van 1 tot 3 graden, mogelijk als een middel om de meest voorkomende golffout, de slice, te helpen beperken.

Effecten van vlakke en rechte lighoeken

Als de lighoek van een club te vlak is voor de swing van een individuele speler, zal de teen van de club eerst de grond raken, wat resulteert in schoten naar rechts geduwd. Als de lighoek te ver rechtop staat, raakt de hiel van de club eerst de grond en trekt de speler de bal naar links. Bij een correct passende club zal het midden van de zool van de clubkop eerst de grond raken, waardoor de speler een betere kans heeft om de bal recht en recht te slaan.

Dynamische aanpassing

Het proces voor het aanpassen van een speler voor nieuwe clubs omvat meestal een dynamische aanpassessie om het type lighoek vast te stellen dat de golfer nodig heeft. De speler slaat ballen van een leugenbord, met behulp van een club waarop impactlabels op de zool zijn bevestigd. Wanneer de speler de bal van het bord slaat, zijn de labels gescheurd of gemarkeerd. De clubfitter neemt de tekens waar en bepaalt of de speler het bord raakt met het midden van de zool van de club, en past de lighoek dienovereenkomstig aan. Als de aanpassing buiten plaatsvindt, kan de clubfitter ook de resultaten van de schoten van de speler analyseren en die gegevens toevoegen aan het bewijsmateriaal dat door de labels wordt geleverd.

Controleer uw divots

Als u niet zeker weet of uw clubs de beste leighoek voor uw swing bevatten, kunt u zelf een voorlopige analyse uitvoeren. Controleer gewoon de divots die je maakt wanneer je je volgende ronde speelt, of wanneer je vanaf een grass tee op een driving range slaat. Als je leugenhoeken correct zijn, zullen de voorranden van je divots uniform zijn, hun diepten consistent zijn en hun vormen naar het doel wijzen. Als de divotranden dichter bij u (relatief ten opzichte van uw slagpositie) dieper zijn, dan raakt de hiel van de club het eerst de grond en is uw lighoek te ver rechtop. Als de divots aan de andere kant dieper worden, is je leugenhoek te vlak.


Bekijk de video: Zeitgeist: The Movie FULL FILM 2012 Update multi subtitles (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Kendrik

    Ik zal gewoon stil zijnSchrijf een bericht