Adviezen

Buigspieren en strekspieren in de onderarm

Buigspieren en strekspieren in de onderarm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met de flexorspieren in je onderarm kun je voorwerpen schrijven, typen, vastgrijpen, besturen en optillen. Deurknoppen draaien, je aankleden en je autodeur dichtduwen zijn acties die je uitvoert, dankzij je strekspieren, die zich ook in je onderarm bevinden. De buig- en strekmechaniek van deze spieren in de onderarm stelt u in staat om een ​​verscheidenheid aan taken uit te voeren, waarvan u waarschijnlijk als vanzelfsprekend aanneemt.

Over flexoren

Buigspieren buigen uw vingers en duim en buigen uw pols naar voren. Deze spieren bewegen langs de voorkant of palmzijde van uw onderarm. Er zijn twee lagen pols- en vingerflexoren in je onderarm: oppervlakkig en diep. De oppervlakkige spieren komen samen en vormen een pees die deze spieren aan uw bovenarmbot hecht. Deze pees bevindt zich net onder het puntige bot aan de binnenkant van uw elleboog.

Flexoren: oppervlakkige laag

De oppervlakkige laag flexoren in je onderarm bevat drie spieren - flexor carpi radialis of FCR; flexor carpi ulnaris of FCU; en flexor digitorum superficialis of FDS. De FCR wordt bevestigd aan de basis van uw pols, in de richting van de duimzijde van uw hand. Aangedreven door de middenzenuw, buigt het je pols naar voren en kantelt het naar je duim. De FCU-spier hecht zich aan de pinkzijde van de basis van uw pols en wordt aangedreven door de ulnaire zenuw. Deze spier buigt ook je pols naar voren, maar kantelt deze naar de pinkzijde van je hand.

De FDS is een van de twee hoofdspieren die uw vingers buigen. De pezen bewegen langs de voorkant van je vingers en hechten zich net boven de middelste vouw van je wijsvinger, middelste ring en pinkvinger vast. Het buigt de middelste en onderste gewrichten van uw vingers en wordt aangedreven door de mediane zenuw.

Flexoren: diepe laag

Twee flexorspieren liggen diep in de voorkant van je onderarm. De flexor digitorum profundus of FDP en flexor pollicus longus of FPL. Pezen van de FDP bewegen langs uw vingers en bevestigen net boven de topplooi in uw wijsvinger, middelste ring en kleine vingers. Deze spier buigt het puntje van deze vingers. De mediane zenuw bekrachtigt de pezen naar uw wijsvinger en middelvinger, terwijl de ulnaire zenuw de pezen bekrachtigt naar uw ring en kleine vingers. De FPL-spier buigt uw duim met een pees die zich net boven uw duimplooi hecht. Deze spier wordt aangedreven door de mediane zenuw.

Over extensoren

Extensorspieren strekken je vingers en buig je pols naar achteren. Deze spieren reizen in twee lagen - oppervlakkig en diep - langs de achterkant van je onderarm. De oppervlakkige extensorspieren komen samen en vormen de gemeenschappelijke extensorpees, die deze spieren aan het puntige bot aan de buitenkant van uw elleboog vastmaken.

Extensoren: oppervlakkige laag

Vijf strekspieren liggen oppervlakkig langs de achterkant van je onderarm - strekspier carpi radialis longus of ECRL; extensor carpi radialis brevis of ECRB; extensor digitorum communis of EDC; extensor digiti minimi of EDM; en extensor carpi ulnaris, of ECU. De ECRL- en ECRB-spieren hechten zich vast aan de achterkant van uw pols, in de richting van de duimzijde van uw hand. Beide spieren buigen je pols naar achteren en kantelen deze naar je duim. De ECU hecht zich aan de pinkzijde van de achterkant van je pols. Deze spier buigt je pols naar achteren en kantelt deze naar je pink toe. De EDC-spier strekt je vingers met pezen die langs de achterkant van je wijsvinger, middelste ring en kleine vingers bewegen. De EDM is een afzonderlijke spier die ook uw kleine vinger rechtmaakt. Deze spieren worden allemaal aangedreven door de radiale zenuw.

Extensors: Deep Layer

Extensor pollicis brevis of EPB; extensor pollicis longus of EPL; en extensor indicis vormen de diepe laag extensoren in je onderarm. De EPB- en EPL-spieren strekken je duim. De extensor geeft aan dat de spier uw wijsvinger recht maakt. Alle drie spieren worden aangedreven door de radiale zenuw.


Bekijk de video: Rekken van de Strekspieren van de Onderarm - Fysiotherapie Douma Hilversum - #29 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Goltilkree

    Door welk nuttig onderwerp?

  2. Shareek

    Een zeer waardevol ding

  3. Angus

    Ik raad je aan om op een site te kijken waar veel artikelen over deze vraag staan.Schrijf een bericht